KADA ADETOKUMBO NA MAREJA UDARI: Kanadi "triler" protiv Grčke za kraj prvog dana Olimpijskih igara

Novosti online

27. 07. 2024. u 23:08

Košarkaška reprezentacija Kanade pobedila je selekciju Grčke rezultatom 86:79 na Olimpijskim igrama u Parizu.

КАДА АДЕТОКУМБО НА МАРЕЈА УДАРИ: Канади трилер против Грчке за крај првог дана Олимпијских игара

FOTO: AP/Tanjug

Meč koji su svi ljubitelji košarke sa nestrpljenjem očekivali počeo je vrlo uzbudljivo. Kanađani su na krilima sjajnog šuta za tri poena uspeli da ostvare početnu prednost. U drugoj četvrtini nastavili su sa dalekometnom paljbom i uspeli da do kraja prvog poluvremena odu na plus deset.

Drugo poluvreme krenulo je sjajano za Kanadu i nastavili su sa dobrim šutem sa distance čime su otišli na plus 15 sredinom treće četvrtine, međutim tu je usledio pad. Stao je šut izabranike Đordija Fernandeza i Janis Adetokumbo i Grcu su to uspeli da iskoriste. Spustilis su se ispod deset razlike, ali je Kanad ipak preko sjajnog Bereta uspevala da održi kako tako pristojnu prednost. Ono što je obeležilo kraj treće deonice, jeste kadar Jansia Adetokumba sa fizioterapuetom Grčkog tima koji mu je masirao koleno.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Već na početku poslednje deonice bilo je jasno da je Adetokumbo spreman da nastavi meč i da će Grčka imati važan adut pred nastavak. To se i isplatilo. Krenuli su "Heleni" da tope prednost ekipe "javorovog lista" i već posle tri minuta četvrte četvrtine spustili razliku na minus četiri. Šaj Gildžes Aleksander je vratio Kanadu na plus deset, ali su ponovo Kanađani stali u ključnom trenutku, i dozvolili Grcima da priđu na minus dva na manje od minut pred kraj. Ponovo je šaj Gildžes Aleksander bio čovek odluke i postigao ključne poene, dok je na drugoj strani Adetokumbo bio tragičar jer je pogodio jedno od dva. Na kraju je Marej pogodio dva penala čime

Najefikasniji kod pobednika bio je Džej Ar Beret sa 23 poena, dok je kod Grka bio najefikasniji Adetokumbo sa čak 34 poena.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U narednom kolu Grčka igra protiv Španije od 11 časova ujutru, dok će Kanada odmeriti snage protiv Australije.

BONUS VIDEO: ISPRAĆAJ KOŠARKAŠA NA OLIMPIJSKE IGRE: Pešić: Deset kandidata, a možda i 11 se bore za medalju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ON JE ZAPANJIO SRPSKE OLIMPIJCE! U punoj ratnoj opremi stajao na obali Sene i pozdravljao Srbe - evo i zašto (VIDEO)