A POSLE SKANDALA... Južni Sudan iznenadio Portoriko, naredni rivali Srbije odigrali uzbudljiv meč

Дарко Николић
Darko Nikolić

28. 07. 2024. u 13:06

Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana priredila je iznenađenje na Olimpijskim igrama u Parizu pobedivši Portoriko, narednog rivala Srbije, rezultatom 90:79. Afrička selekcija će u drugom kolu igrati protiv Amerikanaca, koji se sa našim "orlovima" sastaju danas od 17.15. Portorikanci su, podsetimo, rival srpske selekcije u drugoj rundi, u sredu od 17.15.

А ПОСЛЕ СКАНДАЛА... Јужни Судан изненадио Порторико, наредни ривали Србије одиграли узбудљив меч

FOTO: Tanjug/AP

Pred pomenuti meč kojim je otvoreno takmičenje u C grupi desio se priličan skandal u hali u Lilu, o čemu su vas "Novosti" već izvestile, ali kada je na red došla košarka, ona je odmah počela u NBA ritmu.


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Jer, Hoze Alvarado, portorikanska NBA zvezda, počeo je da zatrpava koš rivala i šutevima za dva, i onim za tri poena, a kako su ga odlično pratili Tremont Voters i Đian Klavel, prednost njihove ekipe je bila konstantna, ne i veća od devet razlike.

Hoze Alvarado slavi sa saigračima iz Portorika na meču sa Južnim Sudanomo, ali... FOTO: Tanjug/AP


No, već krajem druge deonice južnosudanska snaga, ona fizička, počela je da dobija bitke pod obručima. I, prednost u ostvarenim skokovima počela je da biva zamajac za preokret, a kada su se Karliku Džonsu i Nuniju Omotu u kvalitetnoj ofanzivi pridružio i ostatak afričke selekcije, rezultat je počeo da biva u njihovu korist.

U trećoj deonici Južni Sudan je od deficita došao do 71:63, Bol Kuol, Marijal Šajok i Piter Žok su se za to najviše pobrinuli, ali pre svega činjenica da su "iz druge šanse", do tog trenutka, oni i njihovi saigrači postigli 22 poena, a suparnik samo dva.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--


Portoriko je tada rešio da se više ne pridržava nepisanog pravila o ravnoteži u napadu, odnosno da se ne pribegava samo rešenjima koja liče "kao jaje jajetu": počeo je da maltene stalno šutira sa distance.

Do tada je ta selekcija bila bolja u pokušajima za tri poena, ali je preciznost naglo splasla kada se nerezonski šutiralo, a kako je do 37. minuta portorikanska ekipa promašila i deset od 22 slobodna bacanja (nasram odličnih 12/13 njihovih rivala), to je, uz odličan južnosudanski presing sa udvajanjem plejmejkera i brzom rotacijom u odbrani - dovelo do +13 tri minuta pre kraja.

A od toga Portorikanci nisu mogli da se oporave.

Karlik Džons je sa 19 poena i po šest skokova i asistencija bio najkorisniji igrač u Južnom Sudanu, 15 poena je ubacio Šahjok, po 12 Omot i Kuol. Što se Portorika tiče, Alvarado je dogurao do 26, Voters do 18, a Kondit do 13 poena.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Saborna crkva Svetog Save u Parizu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK NIJE HTEO DA PREĆUTI! Đoković otkrio kako se tačno osećao kada je video da Rafael Nadal nosi olimpijsku baklju na otvaranju Igara