uživoPRENOS, SRBIJA - SAD: Neverovatna dešavanja!

Дарко Николић
Darko Nikolić

28. 07. 2024. u 15:03 >> 17:27

Srbija i Sjedinjene Američke Države igraju danas košarku na Olimpijskim igrama, a prenos utakmice možete da pratite uživo uz portal "Novosti".

ПРЕНОС, СРБИЈА - САД: Невероватна дешавања!

FOTO: Profimedia

Srbija - SAD 12:14

6' - Nikola Jović, koji je ušao u igru poput Micića, dobija upravo od pleja loptu u uglu, posle lepe akcije Srbije, no ne pogađa trojku. Lebron izlazi da odmori, kao i Kari. Amerikanci vode 12:14 i imaju loptu.

5' - Nova brza trojka Bukera (koji je uspeo da postigne i 70 poena na NBA meču). Samo je poen razlike za Srbiju, kod koje ulazi Micić. Edvards i Vajt ulaze kod "drim-tima", koji uzima loptu "orlovima" navodno bez faula, a Lebron u kontri daje koš za preokret - 12:13. I imaće dodatno bacanje.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

4' - I pored dobrog presinga Srbije, američka selekcija je uspela da organizuje napad (uz ulazak Entonija Dejvisa), a trojku daje Stef Kari. Posle njega, i koša Srbije, trojku daje i Devin Buker - 12:11.

3' - Pogađa Avramović za 8:2, a onda odmah Dobrić krade loptu i daje i on koš, 10:2, traži Stiv Ker, selektor Amerikanaca, tajmaut. Nije istakao ni treći minut utakmice!

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

2' - "Grme" srpski navijači. Čas "Ajmo, ajde, svi u napad!", čas zvižde Embidu (koji promašuje dva bacanja; Ipak, Lebron potom krade loptu Jokiću i zakucava - 4:2, a brzo odgovara Petrušev, 6:2.

2' - Odlični potezi naši i u odbrani, a i u napadu. Jokić, nakon što nije pogodio trojku,pu narednoj akciji uspeva da proigra Avramovića koji je utrčavao - 4:0.

1' - Jokić je omeo prvi američki napad, izbacivši loptu u aut. A onda Avramović krade loptu rivalima i u kontri poentira - 2:0.

1' - Utakmica je počela! Prvi napad ima reprezentacija SAD

17.14 - Kari, Holidej; Buker, Džejms, Embid - petorka Amerikanaca. Avramović, Bogdanović, Dobrić, Petrušev, Jokić naspram njih.

17.10 - Čula se američka, a onda i srpska himna, Bože pravde. Sve je spremno!

Vasilije Micić i Nikola Jokić pred meč Srbija - SAD na Olimpijskim igrama / Screenshot: RTS

17.09 - Predstavljeni su i srpski košarkaši, a najveći aplauz je dobio Nikola Jokić. Sada sledi intoniranje himni.

Lebron Džejms pred meč Srbija - SAD na Olimpijskim igrama / Screenshot: RTS

17.07 - Počinje predstavljanje timova. Najpre Amerikanci. Stef Kari, Entoni Edvards, Lebron Džejms, Kevin Durant... i tako dalje (i tako strašnije, neko bi rekao. Ali, straha nema kod naših. Oni su rešeni - da pokažu "timu snova" - šta znaju)

17.05 - Dvorana u Lilu prima 27.500 gledalaca. A izgleda da ih ima više, javlja reporter RTS-a, jer gledalaca ima i na stepenicama, pa redari pokušavaju da nekako uvedu red. 

16.45 - I, šta mislite?

Anketa

Kako će se završiti meč Srbija - SAD?

16.14 - Najnovija vest iz tabora Amerikanaca: njihov najbolji strelac u istoriji međunarodnih takmičenja (računajući Olimpijske igre i Svetska prvenstva), Kevin Durant koji je dosad dao 640 poena za reprezentaciju, dobio je zeleno svetlo da igra protiv Srbije,  javlja američki novinar Šams Čaranija. Podsetimo, Durant nije igrao nijedan pripremni meč za "drim-tim" zbog povrede lista, pa je tako propustio i nedavnu ubedljivu pobedu nad Srbijom u Abu Dabiju.

Nema veće košarkaške poslastice za ljude iz zemlje košarke nego "ej, igramo sa Amerima!". A danas je baš taj dan. Mi i oni.

Oni - toliko jaki, da selektor Svetislav Pešić kaže da su jači i od onog "drim tima" iz 1992, kada su igrali Džordan, Medžik, Bird, Barkli, Meloun... 

Mi? Mi u nekom svom filmu. Oduvek je tako i bilo. Taktika kakvoj obično nema ravne na planeti, jer da ima, ne bi se srpski košarkaški stručnjaci smatrali najboljim u "svetskoj verziji košarke" (NBA je priča za sebe, i zbog pravila, i zbog pristupa košarci kao sportu). A da li je ta naš košarkaški "vic", ona sportska radost, ali pre svega pripremljenost i rešenost dovoljna za ovoliko snažne Amerikance, čak i kada imamo najboljeg košarkaša sveta, što Nikola Jokić jeste? Pa, hajde da saznamo zajedno.

A dok meč ne počne, ne propustite ono što se desilo u poslednja dva, tri sata na Olimpijskim igrama:

SKANDAL U GRUPI U KOJOJ SU SRBIJA I "TIM SNOVA": Organizatori pustili "himnu koju nikako nisu smeli da puste", navijači pobesneli!

A POSLE SKANDALA... Južni Sudan iznenadio Portoriko, naredni rivali Srbije odigrali uzbudljiv meč

NjEMU SE PRVO SKANDIRALO: Evo kome su pevali srpski navijači pred meč sa Amerikancima (VIDEO)

''POMAZIMO KONjE NIKOLE JOKIĆA'' Neverovatna priča mladića iz Beograda, svuda je uz Srbiju, a njegova majica će vas dovesti do suza (VIDEO)

PREKO KARIBA I PARIZA - DO LILA, ZBOG SRBIJE: Dobrica i Zorica snabdevaju srpske navijače (VIDEO)

"A PATROLE, A PATROLE - JOKIĆA NIKOLE!" Srpski navijači napravili šou pred meč Srbija - SAD na Olimpijskim igrama (VIDEO)

LEBRON DžEJMS ĆE "POLUDETI" KADA VIDI SRPSKE NAVIJAČE! Ovo što su Srbi spremili "kralju" košarke... (FOTO)

---

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: DA ČUJE CEO SVET: Ovo su srpski olimpijci pevali na brodu tokom otvaranja Olimpijskih igara

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ON JE ZAPANJIO SRPSKE OLIMPIJCE! U punoj ratnoj opremi stajao na obali Sene i pozdravljao Srbe - evo i zašto (VIDEO)