SVETSKE ŠKOLSKE IGRE NA ZLATIBORU! U Parizu potpisano pismo o namerama

U Srpskoj olimpijskoj kući u Parku Vilet u Parizu potpisano je Pismo o namerama između Saveza za školski sport Srbije (SSSF) i Međunarodne federacije školskog sporta (ISF), povodom organizacije takmičenja ISF za decu mlađu od 15 godina na Gimanzijadi 2025. godine na Zlatiboru u aprilu sledeće godine.

СВЕТСКЕ ШКОЛСКЕ ИГРЕ НА ЗЛАТИБОРУ! У Паризу потписано писмо о намерама

Foto: Goran Čvorović

Sporazum su potpisali Željko Tanasković u ime SSSF i predsednik ISF Loran Petrinka, u prisustvu ministara sporta Zorana Gajića. Tanasković je istakao da će u Srbiju doći između 4 i 5 hiljada mladih sportista u 25 sportova.

- Deca iz Srbije imaće priliku da upoznaju nove prijatelje, ali i kulture drugih zemalja. Ovaj događaj šalje snažnu poruku da sport i fizička aktivnost moraju da budu važan deo njihovih života – rekao je Tanasković i zahvalio se Vladi Srbije, ministarstvu sporta i predsedniku Vučiću na podršci i ulaganju u sport, istovremeno poželevši našim sportistima u Parizu da ostvare svoje snove.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Loran Petrinka je poručio da organizacija svetskih školskih igara na Zlatiboru šalje snažnu poruku i zahvalio se na gostoprimstvu u Srpskoj kući.

- Biti ovde u Srpskoj kući u vreme OI, simbol je prijateljstvlja između Francuske i Srbije – rekao je Petrinka i poželo mnogo uspeha olimpijcima Srbije, iz, kako je istakao, velike sportske nacije.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ministar sporta Srbije Zoran Gajić je poručio da je velika čast za Srbiju da bude domaćin ovih igara na kojima su učesnici najmlađi, deca koja imaju pravo da budu srećna, da uživaju u igri i druženju, bez obzira na to iz kog dela sveta dolaze.

- Organizacija svetskih školskih igara će biti prilika da se u Srbiji deca sa svih kontinenata takmiče, druže, bolje upoznaju, da saznaju nešto novo o sebi i drugima, o različitim kulturama i običajima i da nauče da različitost nije hendikep, nego veliko bogatstvo. Srbija će biti, kao što je to bila i do sada, odličan domaćin, naš narod će se radovati mogućnosti da ugostimo decu iz čitavog sveta jer za nas organizacija ovakvih događaja ima posebno značenje – rekao je ministar i podsetio da smo u bliskoj prošlosti organizovali Evropski omladinski olimpijski festival, Univerzijadu, kao i da Beograd tradicionalno organizuje međunarodni festival Radost Evrope.

Gajić je istakao da će to ujedno biti i prilika da se čitav svet upozna s jednom od najvažnijih aktivnosti Srbije u budućem periodu, a to je organizacija EKSPO 2027. kada će naša zemlja predstavljati centar svetske ekonomije i utostiti veliki broj prijatelja i gostiju iz čitavog sveta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ON JE ZAPANJIO SRPSKE OLIMPIJCE! U punoj ratnoj opremi stajao na obali Sene i pozdravljao Srbe - evo i zašto (VIDEO)