"ĐOKOVIĆ POBEĐUJE NADALA? IDEALAN KRAJ": Neverovatne reči španske teniske legende pred meč godine na Olimpijskim igrama

Александар Илић
Aleksandar Ilić

29. 07. 2024. u 09:33

U drugom kolu Olimpijskih igara u Parizu, ljubitelji tenisa će imati priliku da prate pravi teniski klasik, susret između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Ovo će biti njihov jubilarni 60. međusobni okršaj, a trenutno srpski teniser ima ostvarenu pobedu više (30:29). U susret "poslednjem plesu", kako mnogi nazivaju ovaj duel, govorio je Aleks Koreča, teniski ekspert "Eurosport" televizije.

ЂОКОВИЋ ПОБЕЂУЈЕ НАДАЛА? ИДЕАЛАН КРАЈ: Невероватне речи шпанске тениске легенде пред меч године на Олимпијским играма

FOTO: AP

Prvi put se Nole i Rafa sastaju nakon četvrtfinala Rolan Garosa 2022. godine, kada je Nadal slavio s rezultatom 3:1 (6:2, 4:6, 6:2, 7:6). 

Meč turnira na Olimpijskim igrama će se odigrati u ponedeljak na terenu "Filip Šatrije" (ne pre 13.30), a biće to drugi meč na ovom terenu nakon duela Ige Švjontek i Dijane Peri. Aleks Koreča najavio je duel: 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Ako morate da izgubite od nekoga, izgubite od Novaka Đokovića. To je idealan način da završite karijeru na Olimpijskim igrama. Rezultat više nije važan. Ne moraju da dokazuju ko je bolji. Uradili su sve u karijeri, počeo je Koreča, te nastavio: 

- Kada sam video žreb i da bi u drugom kolu mogli da se sastanu, bio sam šokiran. Sada mislim da je ovo dar za tenis, sport i Olimpijske igre. Ceo svet će gledati ovaj meč. Neverovatno je, imamo ovu dvojicu sjajnih igrača koji se suočavaju jedan sa drugim, poslednji put na tom terenu. Biće neverovatno. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Koreča otkriva ko će imati prednost na terenu.

- Novak će ući u meč sa više ritma i samopouzdanja, ali to je Rafin teren. Drugačije je kada igraš na dva dobijena seta, a ne tri. Nikada ne smemo potcenjivati ove igrače. Ne možemo da ignorišemo činjenicu da je Novak u boljem ritmu u proteklim nedeljama, rekao je ekspert Eurosporta. 

Podsetimo, Đoković i Nadal su do sada odigrali 59 mečeva, što ovaj duel čini najigranijim u istoriji tenisa. Srbin trenutno vodi sa 30:29 u pobedama, ali svaki njihov susret nosi posebnu draž i tenziju. Ovaj meč bi mogao da označi kraj ere velike trojke, koju je činio još i Rodžer Federer, što dodatno povećava značaj ove sportske borbe.

Obojica tenisera su u dobroj formi, a njihovi prethodni mečevi na Olimpijskim igrama su pokazali da su spremni da pruže izuzetno kvalitetan tenis. Đoković je na startu Olimpijskih igara ubedljivo pobedio Metjua Ebdena s rezultatom 2:0 (6:0, 6:1), dok je Rafael Nadal srušio Martona Fučoviča nakon velike borbe 2:1 (6:1, 4:6, 6:4).

BONUS VIDEO: MLADIĆ IZ BEOGRADA SVUDA UZ SRBIJU: Filip sa urnebesnom majicom pruža podršku ''orlovima'' i u Lilu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)