uživoPRENOS, ĐOKOVIĆ - NADAL: Neviđen bezobrazluk na Olimpijskim igrama! Ovo se ne pamti!

Дарко Николић
Darko Nikolić

29. 07. 2024. u 12:00 >> 14:20

Novak Đoković i Rafael Nadal igraju u drugom kolu Olimpijskih igara "Pariz 2024", a prenos tog meča možete uživo da pratite na portalu "Novosti".

ПРЕНОС, ЂОКОВИЋ - НАДАЛ: Невиђен безобразлук на Олимпијским играма! Ово се не памти!

FOTO: Tanjug/AP

 

Đoković - Nadal 5:0, Rafa na servisu

5:0 - Nadal kao da je digao ruke od ovog seta. Očajno vraća Noletove servise, čak i sporije, druge - te Novak bez izgubljenog poena osvaja peti gem.

4:0 - Brejk za Đokovića! Novi sjajan gem, zanimljiviji od prethodnog svakako, i to iz dva razloga. Nadal je nastavio da više greši od Novaka (6:3 u neiznuđenim greškama), a Srbin nastavio da bude agresivinije (6:1 u greškama koje je iznudio dobar potez suparnika). Novak je zato i stigao do brejk šanse, koju je Nadal posle dobrog servisa i za nijansu boljih udaraca sa osnovne linije "anulirao", ali... Usledile su obostrane majstorije na mreži, savršen Noletov bekhend volej za novu brejk šansu, a onda je Nadal pogodio samu liniju. I to spoljnu ivicu linije. Drama je produžena (uz prilično nesportsko ponašanje sudije Renoa Lihtenštajna, koji je nastavlja da kasno ukljuluje sat za dozvoljeno vreme između poena - i to samo kada Rafa servira, čime mu daje više vremena za predah), ali i pored toga; Nole je iznova preuzeo inicijativu i - iskoristio treću brejk šansu zahvaljujući vrlo lošem drugom servisa Nadala.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

FANTASTIČNO: Evo šta je radila Noletova ćerka, Tara Đoković, dok je njen tata igrao protiv Rafaela Nadala na Olimpijskim igrama (FOTO)

3:0 - Fantastično u ovim momentima igra Nole. Fantastično. Tri od tri ima učinak kada se radi o "dropšotovima", bekhend ga služi izvanredno i - Rafa je nemoćan. Nije Španac osvojio ni poen u ovom "Novakovom" gemu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

2:0 - Brejk Đokovića! Posle 12 minuta igre, Nole ima dva razlike u svoju korist. Poveo je 0:30 iskoristišvi rane Nadalove greške u "Špančevom gemu", a iako se Rafa vratio u igru razornim forhendima, posle 30:30 je Nole ponovo preuzeo inicijativu. Smečevima je naterao suparnika na potpunu defanzivu (i kiks u njoj), a onda je, pod pritiskom brejk šanse do koje je Srbin došao, Nadal pogrešio i u narednoj razmeni. Nole sledeći servira.

1:0 - Buran prvi gem! Uvodni poen velikog derbija dobio je Nole i to nateravši, posle samo nekoliko razmenjenih udaraca, Španca da pošalje lopticu u mrežu. Drugi je bio - as. Potom je 40:0 donela neiznuđena Nadalova greška i to iz drugog udarca. Ali... Rafa je prvi put oraspoložio svoju publiku kada je smečevima (istina, tek iz drugog pokušaja) prišao na 40:15, a onda i korak bliže, nateravši Đokovića na prejako upućen bekhend sa osnovne linije. Dvadesetak sekundi Nole je i forhendom poslao lopticu izvan igrališta, pa se došlo do nerešenog rezultata. Srećom po Srbina, sledeću razmenu je završio direktnim poenom iz forhenda, a prednost pretvorio u 1:0 nateravši Španca da forhendom pošalje lopticu izvan terena.

13.50 - Meč je počeo, Đoković prvi servira!

13.48 - Sudija je Reno Lihtenštajn, koji je upravo obavestio aktere da će meč početi za dva minuta.

13.45 - Interesantno, Tenis TV je neposredno pred početak ovog meča pustio Novakovu staru izjavu, tj. odgovor na pitanje "Treba da odabereš jednog igrača, koji će odigrati set da bi ti spasao život, ko će to biti?" - na šta je nasmejani Đoković rekao: "Nadal, na šljaci".

13.44 - Igrači izlaze na teren stadiona "Filip Šatrije"!

13.43 - Poslednje zagrevanje pred izlazak na teren. Novak je - nasmejan:

13.41 - Temperatura na Centralnom terenu teniskog kompleksa Rolan Garos je trenutno 24,3 stepena, vlažnost vazduha 52%, vetar slab, severoistočni, duva gotovo neprimetno, brzinom od šest kilometara na sat. Imajući u vidu da vetra nema, a da je vlažnost vazduha prilična, neće biti baš idealni uslovi za igru, ali ... igrala su obojica u gorim, naročitao australijskim vrelim uslovima.

 

13.24 - Gotov je prvi meč, sledeći igraju Nole i Rafa! Iga Švjontek je ostvarila novu pobedu, daleko lakšu nego u prvom kolu, savladala je Dajan Peri sa 6:1, 6:1 i tako "ustupila mesto na Centralnom terenu" dvojici velikana muškog tenisa.

12.35 - "NOVAK? NEMA ŠANSE!" Pitali smo navijače koji hrle na meč Đoković - Nadal ko će pobediti, evo šta su rekli (VIDEO) 

12.34 - "ĐOKOVIĆ POBEĐUJE NADALA? IDEALAN KRAJ": Neverovatne reči španske teniske legende pred meč godine na Olimpijskim igrama

12.33 - ''ŠANSE SU 85-15 ZA NOVAKA!'' Poznati teniski trener ubeđen u trijumf Đokovića protiv Nadala na Olimpijskim igrama u Parizu

Uoči meča

Dan nakon što je Novak Đoković deklasirao Metjua Ebdena, činilo se da je moguća i senzacija: rekorder pariskog grend slema sa 14 titula Rolan Garosa, Rafael Nadal, najpre je krenuo "da melje" Martona Fučoviča, ali ga je na kraju savladao tek posle drame.

Tako je zakazan jubilarni, 60. okršaj dva teniska giganta.

Novak Đoković - Rafael Nadal, međusobni dueli ("H2H")

Nole i Rafa su igrali rekordnih 59 mečeva, a Srbin "za dlaku" ima bolji učinak.

Naime, Novak Đoković je ostvario 30 pobeda, a Rafael Nadal 29.

Španac je, međutim, dobio tri od poslednja četiri duela. A od toga dva baš na terenu na kome će se i igrati njihov olimpijski meč. Mada, i Nole je 2021. baš na Rolan Garosu dobio Nadala...

U poslednjem meču, 2022. takođe na Otvorenom prvenstvu Francuske, desio se Rafin trijumf u četiri seta - u četvrtfinalu je bilo 6:2, 4:6, 6:2, 7:6(4).

Na ovoj, pariskoj šljaci, Nadal vodi sa impresivnih 8:2 protiv Đokovića.

---

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)