DIKEC ILI MIKEC? Srbiju očekuje nesvakidašnji duel u borbi za zlatnu medalju

Novosti online

29. 07. 2024. u 12:54

Srpski strelac Damir Mikec rekao je danas da je zajedno sa Zoranom Arunović u miksu zaslužio medalju vazdušnim pištoljem na Olimpijskim igrama u Parizu i da rasterećeno ulaze u meč za zlato, ali da se neće opustiti u tom finalu.

ДИКЕЦ ИЛИ МИКЕЦ? Србију очекује несвакидашњи дуел у борби за златну медаљу

streljački savez srbije

"Početak kvalifikacija je bio lošiji. To su jako teško trenuci, ali čovek smogne snage da prevaziđe krizu kada ima jasan cilj. Obavili smo dobar meč i zaista zaslužili medalju. Sada ulazimo rasterećenije u meč za zlato. Zadovoljni smo, srećni, ali nema euforije ni opuštanja, posao još nije gotov. Želimo više. Imamo iskustva u mečevima za medalje, vežbali smo finala tokom priprema. Hoćemo da damo sve od sebe u utorak, pa neka bolji pobedi", rekao je Mikec, preneo je Streljački savez.

Mikec i Arunović će u utorak u Šatoru pucati za zlatnu olimpijsku medalju protiv turskih reprezentativaca Seval Tarhan i Jusufa Dikeca.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Srpski par je bio drugi u današnjim kvalifikacijama sa 581 krugom, a turski par je bio prvi sa 582 kruga, što je olimpijski rekord.

Meč za bronzu između trećeplasirane Indije i četvrtoplasirane Južne Koreje počinje u utorak od 9.30, a posle toga sledi meč za zlato.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Tokom kvalifikacionog meča srce bije, noge se tresu, sve se trese. Ali, na treninzima smo naučili da pucamo i uz to, nekad bude malo bolje, nekad malo lošije. Ovaj put bilo je dovoljno dobro da obezbedimo medalju", rekla je Zorana Arunović.

Arunović i Mikec su obezbedili prvu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Ako je neko zaslužio olimpijsku medalju u takmičenju miks parova onda su to Zorana Arunović i Damir Mikec. Otkako je ova disciplina uvedena u zvanični program prvo prvenstava Evrope, a kasnije i svetskih takmičenja i Olimpijskih igara, oni su bili izuzetno uspešni, nizali medalje. Olimpijsko odličje, koje im je prošli put zamalo izmaklo, nešto je što im zaista pripada", rekao je sportski direktor SSS Dragan Marković.

BONUS VIDEO: DA ČUJE CEO SVET: Ovo su srpski olimpijci pevali na brodu tokom otvaranja Olimpijskih igara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)