POSLE ŽELEZNIČKIH - ISEKLI TELEFONSKE KABLOVE: Serija sabotaža u Francuskoj za vreme Olimpijskih igara

Posle železnice na red za sabotažu došli su operateri mobilne telefonije u Francuskoj.

ПОСЛЕ ЖЕЛЕЗНИЧКИХ - ИСЕКЛИ ТЕЛЕФОНСКЕ КАБЛОВЕ: Серија саботажа у Француској за време Олимпијских игара

Foto: Printskrin

Više operatera direktno su napadnuti vandalskim aktima koji su se dogodili rano ujutro između 1 i 3 sata. Veliki ormari s električnim instalacijama su oštećeni i njima su nasilno prekinuti optički kablovi. To se dogodilo na različitim mestima u departmanima širom Francuske.

Istraga ističe da je reč o koordiniranoj akciji. Na ovaj način više hiljada korisnika ostalo je bez telefonske veze. Započeta je istraga koju vodi sud iz Pariza. Vlasti su najoštrije osudili ovaj, kako su istakli, kukavički i neodgovorni akt. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Istovremeno u blizini Tuluza zapaljen je relej sa antenom za mobilnu telefoniju, internet i televizijski signal. Dve hiljade ljudi ostalo je bez signala. Pored mesta požara napisano je "NO JO", što u prevodu znači "Ne Olimpijskim igrama".

Što se tiče železnice, gde su kablovi bili uništeni jutro pred otvaranje OI, ministar unutaršnjih poslova Žerald Darmanen je poručio da su identifikovali određen broj profila osoba, na osnovu čega najveća sumnja pada na krajnju levicu. Sada se istražuje da li je neko njima manipulisao, ili su delovali "za svoj račun".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Još nije bilo hapšenja. Kablovska mreža na železnici je popravljena, a red vožnje je jutros vraćen u normalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)