NEZAPAMĆEN SKANDAL U PARIZU: Otkazuje se takmičenje na Olimpijskim igrama, uzalud dali 1,5 milijardi

Novosti online

30. 07. 2024. u 08:36

SA velikim problemima suočavaju se organizatori Olimpijskih igara "Pariz 2024".

НЕЗАПАМЋЕН СКАНДАЛ У ПАРИЗУ: Отказује се такмичење на Олимпијским играма, узалуд дали 1,5 милијарди

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je zbog lošeg kvaliteta vode u reci Seni otkazan trening trijatlona, sada je otkazano i muško takmičenje koje je trebalo da se održi od osam časova. 

Za sada, zbog vremenskih uslova i problema sa kvalitetom vode, doneta je odluka da se takmičenje održi u sredu, od 10.45, za šta i dalje ne postoje garancije da će do tada sve biti kako treba.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Iako su vlasti uveravale da je kvalitet vode na optimalnom nivou, te da nema opasnosti i da takmičenja mogu sigurno da se održe, situacija je malo drugačija. 

- Pariz 2024 i Svetska trijatlon organizacija ponavljaju da je prioritet zdravlje sportista, a testovi koji su napravljeni danas na Seni pokazuju da kvalitet vode nije pokazao dovoljne garancije koje bi dozvolile da se takmičenje održi. Nažalost, meteorološka situacije je van naše kontrole, tako da kiša koja je padala 26. i 27. jula u Parizu može da pokvari kvalitet vode. Iako je bilo popravljanja kvaliteta u poslednjim satima, očitavanja na pojedinim delovima reke pokazala su da su iznad prihvatljivih granica za takmičenje, poručuju iz Svetske trijatlon organizacije.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Nakon što nisu mogli da se održe ni treninzi, sportisti su postali besni jer je to potpuni debakl za Francusku ako se zna da je kupanje u Seni zabranjeno već duže od jednog veka zbog lošeg kvaliteta vode, a sada je uloženo 1,5 milijardi dolara da bi se reka očistila. I opet nije bilo dovoljno...

Inače, još početkom juna uočeno je preveliko prisustvo bakterije ešerihije koli, odnosno nije uklonjena uprkos tolikom novcu, pa čak ni marketinški trik gradonačelnice Pariza Ane Hidalgo da se okupa u Seni - nije pomogao. Sada za sve krive kišu.

BONUS VIDEO: MLADIĆ IZ BEOGRADA SVUDA UZ SRBIJU: Filip sa urnebesnom majicom pruža podršku ''orlovima'' i u Lilu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića