POSLE POTOPA – VRELINA, TEMPERATURA PREKO 40: Organizatori, sportisti i gledaoci Olimpijskih igara muku muče s iznenadnom vrućinom!

Posle obilnih kiša, rekordnih otkako se beleže meteorološki podaci, što je pokvarilo i svečano otvaranje OI, organizatori, sportisti i gledaoci sada iznenada muku muče sa velikim vrućinama.

ПОСЛЕ ПОТОПА – ВРЕЛИНА, ТЕМПЕРАТУРА ПРЕКО 40: Организатори, спортисти и гледаоци Олимпијских игара муку муче с изненадном врућином!

Foto: Goran Čvorović

Termometar je u Bordou, gde se igra olimpijski turnir u fudbalu, pokazivao 41 stepen, u Lionu, gde je na programu ista disciplina 36, u Parizu 34…

Ovakvi toplotni udari mogu da budu opasni za sportiste, pa se organizatori prilagođavaju koliko im situacija dozvoljava.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Toplotni talas koji je stigao iz susedne Španije naterao je domaćine da adaptiraju satnicu. Tako će maraton početi u 8 ujutro, a brzo hodanje još ranije, u 7.30.

Iako ovo nisu najtoplije Igre u istoriji, ističe se da, ukoliko vrućine to budu diktirale, uvek postoji mogućnost da se takmičenja pomere za drugi termin. To je, na primer, bio slučaj sa skejtom na početku OI, ali ne zbog vrućine, već zbog – kiše.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Mislilo se i na gledaoce. U blizini borilišta postavljene su zone za osvežavanje, raspršivači vode i vegetativna ostrva koja prave senku i spuštaju temperaturu. Instalirano je 1.200 fontana s pijaćom vodom i 170 raspršivača.

Neki privremeni stadioni, kao na trgu Konkord za skejt i be-em-iks ili na Marsovim poljima kod Ajfelove kule za odbojku na pesku, nemaju nadstrešnice, što publiku ostavlja u direktnom kontaktu s usijanim suncem, što ovih vrelih dana predstavlja pravi izazov.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: DA ČUJE CEO SVET: Ovo su srpski olimpijci pevali na brodu tokom otvaranja Olimpijskih igara

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)