"OVO JE VELIKA STVAR ZA SRBIJU": Srpski plivači se oglasili nakon plasmana u polufinale!

Tanjug

30. 07. 2024. u 15:42

SRBIJA će imati dvojicu plivača u polufinalu discipline 100 metara slobodnim stilom. Velimir Stjepanović i Andrej Barna izneli su utiske nakon što su uspešno okončali kvalifikacije.

ОВО ЈЕ ВЕЛИКА СТВАР ЗА СРБИЈУ: Српски пливачи се огласили након пласмана у полуфинале!

FOTO: Tanjug/AP

Stjepanović je istakao da mu je drago da su Andrej i on izborili plasman u polufinale.

- Drago mi je što smo i Andrej Barna i ja ušli u polufinale. Mislim da je velika stvar da Srbija ima dvojicu plivača u polufinalu jedne discipline - rekao je Stjepanović.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Barna je ostvario 10. vreme u kvalifikacijama, a njegov reprezentativni kolega je na kraju bio 13. Andrej je 100 metara isplivao za 48,34 sekunde, dok je Velimir ostvario vreme od 48,40 sekundi.

- Mnogo mi je drago što nisam dopustio da nastup u štafeti prvog dana utiče na ostatak mog takmičenja. Sad idem da se oporavim i da dam sve od sebe večeras, pa da vidimo šta mogu. Konkurencija je ozbiljna, 100 metara slobodno je jedna od najplivanijih disciplina i tu su uvek oni najjači i najbolji - rekao je Stjepanović, preneo je OKS.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Polufinala su na programu ovog utorka od 20.30 časova.

- Idem da se borim, borim se za sebe, da pokušam svoje najbolje vreme da isplivam. Ako to uspem, ima šanse i za finale, ali opet kažem, drago mi je što smo Barna i ja zajedno uspeli da se plasiramo dalje - istakao je Stjepanović.

Barna je naveo da mu je cilj bio plasman u polufinale Olimpijskih igara, ali da nije baš zadovoljan rezultatom u kvalifikacijama.

- Rezultat baš i nije bio najbolji, ali bitno je da sam prošao u polufinale. To mi je bio cilj. Večeras imam novu šansu da popravim neke stvari koje nisam dobro izveo jutros. Imao sam preveliku tremu, jer mi je to bila prva trka, ali verujem da će biti bolje večeras - dodao je Barna.

BONUS VIDEO: "A PATROLE JOKIĆA NIKOLE!" Raspevani srpski navijači pred meč sa timom snova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ RAZBIO NADALA! Ne pomaže ni bezobrazluk sudije, Novak deklasirao kralja šljake - ide po olimpijsko zlato!