ANGELINA TOPIĆ JURI SAN, ARMIN BI FINALE, A JELENA I OGNJEN PODVIG NA DEBIJU! Atletičari i biciklisti Srbije kreću na Olimpijske igre

Novosti online

31. 07. 2024. u 08:07

NA aerodromu ,,Nikola Tesla“ u Beogradu održana je konferencija za medije povodom odlaska na Olimpijske igre atletičara Angeline Topić i Armina Sinančevića, kao i biciklista Jelene Erić i Ognjena Ilića.

АНГЕЛИНА ТОПИЋ ЈУРИ САН, АРМИН БИ ФИНАЛЕ, А ЈЕЛЕНА И ОГЊЕН ПОДВИГ НА ДЕБИЈУ! Атлетичари и бициклисти Србије крећу на Олимпијске игре

FOTO: Olimpijski komitet Srbije

Na Olimpijskim igrama u Parizu pored Angeline Topić i Armina Sinančevića našu zemlju u atletici predstavljaće i Ivana Španović, Adriana Vilagoš, Milica Gardašević, kao i Elzan Bibić.


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Prvi na Olimpijske igre kreću Angelina Topić i Armin Sinančević.

Aneglina Topić je aktuelna vicešampionka Evrope u skoku u vis. U maju ove godine postavila je i državni rekord od 198 cm. Istu visinu preskočila je na nedavno održanom mitingu Dijamantske lige u Parizu.

Ovo će biti prve Igre za Angelinu Topić koju nastup u kvalifikacijama očekuje 2. avgusta.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Olimpijske igre imaju posebnu težinu, iako sam mlada, imam dosta iskustva sa velikih takmičenja. Poznajem protivnice, i imam iskustvo u takmičenju sa njima. Na Olimpijskim igrama želim da se takmičim kao i na svakom nastupu do sada, ne želim ništa da menjam. Spremna sam, imam dosta da pokažem, a za početak želim da ispunim prvi cilj i da ostvarim svoj san, a to je da postanem finalistkinja Olimpijskih igara”, izjavila je Angelina Topić.

Angelina će na Igrama imati podršku oca i trenera Dragutina Topića.


"Olimpijske igre su san svakog sportiste, a za mene će ovo biti sedme Igre. Šest puta sam učestvovao kao sportista, a sada idem u ulozi trenera. Sa nestrpljenjem očekujemo put u Pariz, i da se pridružimo ostatku olimpijske delegacije“, istakao je Dragutin Topić.

Vicešampion Evrope iz 2022. godine u bacanju kugle Armin Sinančević učestvovaće po drugi put na Olimpijskim igrama.

"Iskustvo iz Tokija mi znači, tada sam zauzeo sedmo mesto. Što se tiče Pariza, imao sam nezgodnu povredu ramena, dugo nisam trenirao. Međutim poslednja dva meseca treniram punim kapacitetom, i nadam se da ću izboriti plasman u finale. Za ovu sezonu, i za mene bi to bio najveći rezultat“, izjavio je Armin Sinančević.

Takmičenje za Armina Sinančevića počinje 2. avgusta.

Ove srede na Olimpijske igre kreću i biciklisti Tima Srbija Jelena Erić i Ognjen Ilić koji će se po prvi put takmičiti na najvećem sportskom planetarnom događaju.


"Nadam se da ću u Parizu ponoviti dobro izdanje sa trke u Italiji. U dobroj sam formi, i moj cilj na Igrama je da budem u 10 najboljih, ako ne i bolja. Poznajem ostale takmičarke i znam njihovu formu, i ne bi trebalo da bude iznenađenja što se toga tiče", istakla je Jelena Erić.

Ognjen Ilić ne krije zadovoljstvo što je deo tima koji čine 113 sportista Srbije na Olimpijskim igrama.


"Za mene je velika čast biti deo tima koji predvode najbolji sportisti sveta Novak Đoković, Ivana Španović i Nikola Jokić. Kada sam počeo da se bavim biciklizmom za mene je bio san da učestvujem na Olimpijskim igrama. Taj san se upravo ostvaruje“, kratko i jasno je istakao Ognjen Ilić.

Miloš Miladinović trener biciklističkog Tima Srbija je istakao da su Igre kruna karijere svakog sportiste, ali i trenera.

"Veliko nam je zadovoljstvo što prvi put imamo i predstavnicu u drumskoj trci. Očekuje nas nekoliko treninga na samoj stazi, nakon čega ćemo raditi i na dogovoru za trku“, izjavio je Miloš Miladinović.

Ognjen Ilić i Jelena Erić nastupaće u drumskoj trci, koja je na programu 3. avgusta u muškoj konkurenciji, dok je 4. avgusta trka u ženskoj konkurenciji.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: DA ČUJE CEO SVET: Ovo su srpski olimpijci pevali na brodu tokom otvaranja Olimpijskih igara

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića