"ZVAĆEMO NOVAKA!" Marko Podraščanin bez dlake na jeziku posle novog poraza odbojkaša: Nedopustivo!Treba da igramo našu igru, ne tuđu

Đ. S.

30. 07. 2024. u 18:57

ODBOJKAŠI Srbije doživeli su drugi poraz na Olimpijskim igrama, a iskusni Marko Podraščanin nije imao dlake na jeziku posle novog rezultatskog neuspeha.

ЗВАЋЕМО НОВАКА! Марко Подрашчанин без длаке на језику после новог пораза одбојкаша: Недопустиво!Треба да играмо нашу игру, не туђу

FOTO: FIVB

Posle ubedljivog poraza od Slovenije, sjajni bloker je najpre poručio:

- Zaslužena pobeda Slovenije, bili su organizovaniji. Igramo poen za poen, a onda dođe jedan njihov server i naniže osam servisa što je nedopustivo na ovom nivou. Bili smo autsajderi protiv Francuske, a odigrali smo bolje. Slovenci su sada manje grešili, bolje se branili, a mi smo pokazali malo u odnosu na prvu utakmicu. Imamo vremena da se spremimo, ili idemo u četvrtfinale, ili kući. Spremićemo se, imamo vremena da se odmorimo iako se danas nismo ni umorili. Treba da igramo našu igru, a ne tuđu - naglasio je Podraščanin.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

On se nada da će Novak Đoković opet doći na meč odbojkaša, kao u prvom kolu:

- Zvaćemo Novaka da nas bodri na sledećem meču, nadamo se da će se nastaviti (sa uspesima) s ovim prvim osvojenim zlatom. Imali smo utakmicu sličnu vaterpolistima, jednostavno je takav bio dan i nadamo se da će biti bolje protiv Kanade - zaključio je srpski odbojkaški as.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Kako Srbija može dalje?

"Plavoj četi" ostaje još jedan meč u grupi u kom će tražiti pobedu koja može da joj donese plasman u četvrtfinale najveće sportske smotre.

Da bi se tamo našla Srbija, potrebno je da u poslednjem meču savlada Kanadu sa 3:0 ili 3:1, kao i da Poljska istim rezultatom pobedi Brazil. U tom slučaju naša selekcija bi imala četiri boda, a južnoamerička reprezentacija bi ostala na nula i Srbija bi prošla dalje kao jedna od dve najbolje trećeplasirane reprezentacije. Čak i ako bi Brazil trijumfovao protiv Egipta u poslednjem kolu, što je realno, imao bi bod manje od našeg nacionalnog tima. Pre toga Francuska mora da pobedi Kanadu (utorak, 21).

Tabela najboljih trećeplasiranih ekipa

Foto: Printskrin/Flashscore.com

A što se tiče meča sa Slovenijom...

Prvi set bio je izjednačen do pred kraj kada su "zmajčeki" došli do 21:17 i tada je postalo jasno da će do početne prednosti doći rival naše reprezentacije.

Tokom drugog seta se činilo da će izabranici Igora Kolakovića uspeti da stignu do izjednačenja, pošto su u jednom trenutku imali vođstvo od 12:15. Ipak, tad je na servis liniju stao Alen Pajenk i Slovenija je napravila seriju 9:0, a on je upisao čak tri asa.

Srbija nije klonula duhom ni nakon gubitka drugog seta. Treći je dobro otvorila i povela sa 2:5, ali kao i uvek tokom meča Slovenija je na sve imala odgovor.

Opet je u finišu seta protivnik dodao gas, otišao na nedostižnu prednost i trijumfovao maksimalnim rezultatom.

Najefikasniji kod pobednika bio je Tonček Štern sa 25 poena, pratio ga je Klemen Čebulj sa 11. Kod nas se najviše istakao Marko Ivović sa 10 poena, dok je na sedam stao Miran Kujundžić.

Srbija poslednji meč u grupnoj fazi igra 3. avgusta protiv Kanade od 21 sat.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: "A PATROLE JOKIĆA NIKOLE!" Raspevani srpski navijači pred meč sa timom snova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POSLE MEČA NAŠAO PROVOKATORA! Evo šta je Novak učinio kada se završio derbi sa Nadalom na Olimpijskim igrama!