FRANCUSKA IZBEGLA SENZACIJU: Domaćin teže nego što se očekivalo pobedio Japan na Olimpijskim igrama

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

30. 07. 2024. u 19:28

KOŠARKAŠI Francuske teže nego što se očekivalo pobedili su Japan u 2. kolu Olimpijskih igara. Domaćin je trijumfovao posle produžetka sa 94:90 (32:25, 17:19, 20:20, 15:20, 10:6).

ФРАНЦУСКА ИЗБЕГЛА СЕНЗАЦИЈУ: Домаћин теже него што се очекивало победио Јапан на Олимпијским играма

FOTO: Tanjug/AP

Azijska selekcija propisno je namučila tim Vensana Kolea. Ishod bi možda bio drugačiji da najbolji igrač Japana Rui Hačimura nije morao ranije u svlačionicu zbog druge nesportske lične greške koju je napravio u četvrtoj četvrtini.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Takođe, jedna neverovatna scena viđena je na ovom susretu. Naime, na terenu su bili najviši i najniži košarkaš Igara. U pitanju su Viktor Vembanjama (222 centimetra) odnostno Juki Togaši (167cm).

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Što se utakmice tiče, tokom celog meča bila je izjednačena. To pokazuje i činjenica da je rešena tek nakon dodatih pet minuta koje je Francuska dobila sa 10:6.

Vredi istaći da nijedna reprezentacije tokom meča nije imala dvocifrenu prednost. Najubedljivija rezlika bila je devet i to u prvoj deonici (27:18) u korist domaćina.

Francusku je do pobede predvodio Viktor Vembanjama sa 18 poena i 11 skokova, pratio ga je Metju Strazel sa 17. Na drugoj strani najbolji je bio Juki Kavamura sa 29. Hačimura je do isključenja zabeležio 24 poena.

"Trikolori" su sad na učinku 2-0, a Japan 0-2.

BONUS VIDEO: "A PATROLE JOKIĆA NIKOLE!" Raspevani srpski navijači pred meč sa timom snova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Ruskinja u Rusiji otplivala brže nego što je olimpijska šampionka u Parizu, evo šta će joj se desiti!