NEMAJU MILOSTI! Evo kada Novak Đoković igra u osmini finala na Olimpijskim igrama u Parizu

Novosti online

30. 07. 2024. u 20:58

Novak Đoković je prebrodio ogromnu prepreku u drugom kolu olimpijskog turnira, na stadionu Filip Šatrije je savladao Rafaela Nadala od kog je na tom istom mestu osam puta poražen na Rolan Garosu, potom je izrazio želju da neće opet igrati u ranom, dnevnom terminu, odnosno po najvećoj vrućini - ali... organizatori nisu imali milosti.

НЕМАЈУ МИЛОСТИ! Ево када Новак Ђоковић игра у осмини финала на Олимпијским играма у Паризу

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković je na fantastičan način pobedio Nadala i prošao u osminu finala olimpijskog turnira, a onda ga je sačekalo ne malo iznenađenje.

Naime, odluku o tome ko će biti naredni Novakov suparnik donosili su u međusobnom duelu autsajder, 70. sa ATP liste, Dominik Kepfer iz Nemačke, i favorit iz Italije, 45. teniser sveta, Mateo Arnaldi.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Kepfer je Arnaldija pobedio sa 2:1, po setovima 3:6, 6:2, 6:1 i tako stekao pravo da u osmini finala Olimpijskih igara u Parizu igra protiv Noleta.

A taj meč igra se u sredu, 31. jula, tačno u podne, na stadionu "Filip Šatrije".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Dominik Kepfer neposredno posle pobede nad Mateom Arnaldijem čime je zakazao osminu finala Olimpijskih igara za Novakom Đokovićem / Screenshot / Eurosport

Šta Novak Đoković kaže o igranju na vrućini u Parizu?

Upitan posle pobede nad Nadalom da li se nada promeni termina, Nole je rekao ovo:

- Ne mogu da kažem da mi je svejedno, nije baš da priželjkujem da igram na 35 stepeni, ali... Moram da budem spreman za to. Baš sam se u Crnoj Gori na 40+ pripremao, jer sam predvideo da će biti, verovatno, mečeva i situacija kada će se igrati na ogromnoj vrućini. Što je bio slučaj i danas. Možda će takav biti i sledeći meč. Nema šta, moram da budem spreman šta god da me očekuje.

A kakvo je vreme u Parizu?

Prilično ozbiljno što se vrućina tiče, uostalom, pogledajte i izveštaj "Novosti" sa lica mesta:

POSLE POTOPA – VRELINA, TEMPERATURA PREKO 40: Organizatori, sportisti i gledaoci Olimpijskih igara muku muče s iznenadnom vrućinom!

Đoković - Kepfer, međusobni dueli ("H2H")

Iako zajedno imaju 67 godina, a Nole je za sedam stariji od Nemca, njih dvojica su igrala samo jednom.

Bilo je to 2020. na mastersu u Rimu, takođe na šljaci kao što se igra i sada u Parizu, a Novak je morao da se pomuči da pobedi Kepfera u tom četvrtfinalu. 

Učinio je to uz izgubljen set - rezultat je glasio 6:3, 4:6, 6:3.

Da je Arnaldi opravdao ulogu favorita u drugom kolu, Novak Đoković bi prvi put u karijeri igrao sa pomenutim 23-godišnjakom iz Italije.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Ruskinja u Rusiji otplivala brže nego što je olimpijska šampionka u Parizu, evo šta će joj se desiti!