SKANDAL NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Lažna država Kosovo ukrala bronzanu medalju Hrvatskoj

Novosti online

31. 07. 2024. u 08:25

Džudistkinja Laura Fazliu je donela drugu medalju tzv. Kosovu na Olimpijskim igrama u Parizu, ali ne bez potencijalnog skandala.

СКАНДАЛ НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА! Лажна држава Косово украла бронзану медаљу Хрватској

Foto: Profimedia

Fazliu je morala da se za medalju bori kroz repasaž, a u meču za bronzu je pobedila Hrvaticu Katarinu Krišto.

Fazliu je na kraju donela ukupno drugu medalju tzv. Kosovu u kategoriji do 63 kilograma. Prvu medalju, srebrnu, osvojila je isto džudistkinja, Distrija Krasnići.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Međutim, hrvatski mediji pišu da rasplet u borbi za odličje nije bio pošten.

Fazliu je do medalje došla "zlatnim bodom", a presudila je opomena nakon minut i 23 sekunde produžetka, nakon što je bilo nerešeno i sa po dve opomene posle regularnog dela.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Hrvatica Krišto je u produžetku ostvarila "vazari" i praktično već krenula da slavi medalju, međutim – usledila je drama.

Nakon video-pregleda 22-godišnja hrvatska džudistkinja je dobila treću opomenu zbog hvatanja ispod pojasa i pobeda je pripala protivnici.

Na kraju ipak ukupno peta medalja u istoriji za tzv. Kosovo.

Malo je reći da je Katarina Krišto zbog toga bila utučena i jedva je došla do reči posle kontroverzne odluke.

"A šta ću? Sudije su tu da sude, a ja sam samo mali pijun. Ne znam jesam li ljuta, razočarana, besna, imam neki čudan osećaj. Zapravo sam šokirana. Prvo mi uzmu vazari pa sam onda počela slaviti zlatni bod, verujući da imam medalju, a onda te spuste na zemlju odlukom o trećoj kazni", rekala je džudistkinja iz Hrvatske.

"Trener mi kaže da sam rukom okrznula njenu nogu par milimetara, kažem možda, ali je sigurno nisam uhvatila za nogu. Ja stvarno ne mogu to da komentarišem. Sudije su valjda donele pravu odluku. Nisam pogledala snimak. Bila bih bronzana da nije VAR-a", dodala je Katarina koja na kraju nije ni zaplakala zbog poraza, nego je novinare dočekala sa osmehom na licu, što je samo dokaz koliko dobro ume da se nosi sa ovakvim stvarima.

Foto: Profimedia

 

Prema njenim rečima, dan je bio savršen, samo je trebalo da bude "malo pametnija protiv Meksikanke u polufinalu". Istakla je da je neodlučnost uticala da izgubi i da bude nadmudrena, dok je već jasno šta se desilo u borbi za bronzu i to ne može da vrati. A hoće li biti medalje u Los Anđelesu?

"Ko zna hoću li biti za četiri godine na Igrama u Los Anđelesu? Za četiri godine ću sigurno imati svoju ordinaciju. Stomatologija i džudo su moje ljubavi. Ostaću u džudu sigurno, još ćete me viđati", dodala je ona hrvatskim medijima.

BONUS VIDEO: "A PATROLE JOKIĆA NIKOLE!" Raspevani srpski navijači pred meč sa timom snova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića