KONAČNO ZAPLIVALI SENOM: Sunce oteralo bakterije

Takmičari su jutros konačno skočili u Senu.

КОНАЧНО ЗАПЛИВАЛИ СЕНОМ: Сунце отерало бактерије

Foto: Goran Čvorović

U reci koja preseca Pariz održani su ženski i muški triatlon.

- Uspeli smo da uradimo u četiri godine ono što je bilo nemoguće sto godina – poručio je predsednik Francuske Emanuel Makron.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Sena je ceo vek bila zabranjena za plivanje zbog nečistoće. Francuske vlasti su uložile 1,4 milijarde evra u čišćenje ove reke.

Dan ranije trka je bila odložena, jer su merenjem u Seni utvrđene veće vrednosti bakterija od dozvoljenog, zbog velikih kiša koje su padale ovih dana u Parizu. Prethodno je iz istog razloga otkazan i trening. Ali, lepo vreme donelo je i mogućnost da reka povrati čistoću i omogućilo da se konačno zapliva.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Prvo je održan ženski triatlon, a pred velikim brojem navijača na mostovima i ulicama Pariza, pobedila je Francuskinja Kasandra Bogrand, da bi, zatim, došao red na muškarce. Triatlon podrazumeva 1,5 kilometara plivanja, 40 kilometara vožnje biciklom i 10 kilometara trčanja.

Pored triatlona u Seni će se održati i plivački maraton i paratriatlon.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića