"NIJE GA IZDAO, RAZIŠLI SU SE": Oglasio se selektor srpskih veslača o kojima bruji ceo svet

Novosti online

31. 07. 2024. u 11:35

Srpski veslači Nikolaj Pimenov i Martin Mačković bili su blizu plasmana u finale dubl skula na 2.000 metara, međutim, iako su vodili tri četvrtine trke, na kraju su posustali i završili kao četvrti.

НИЈЕ ГА ИЗДАО, РАЗИШЛИ СУ СЕ: Огласио се селектор српских веслача о којима бруји цео свет

Foto: Profimedia

Posebno je začudila situacija u poslednjih 60 metara kada je Pimenov potpuno stao i prestao da vesla, pa su se zbog toga povele brojne teorije. Pričalo se da je Pimenov bio umoran, povređen, pa čak i da je "izdao" svog kolegu Mačkovića.

Tim povodom oglasio se selektor Nikola Stojić za "Mocart sport", koji je otkrio da nijedna od ovih teorija nije tačna, nego da su naši veslači jednostavno izgubili sinhronizaciju pokreta, najvažniju u ovom sportu, od koje zavisi brzina. Tako je u potpunosti pala u vodu teorija o nekim problemima između njih.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Najpre bih da im čestitam kako su junački došli u situaciju da se bore za finale i malo im je nedostajalo, a imali su fantastično jaku konkurenciju, od osvajača medalja u Tokiju, prvaka Evrope, vicešampiona sveta...", kazao je Stojić, a onda objasnio šta se to dogodilo: 

"Nije niko odustao od trke, ali se desilo nešto što ne bi smelo. Momci nisu ostali usaglašeni u trci, razišli su se, faktički su se sudarali, ne mislim fizički, naravno. Martina je malo povukao finiš, a u suštini, mogli su mirno da privedu trku kraju, jer ih Rumuni ne bi stigli".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U četvrtak, 1. avgusta, Martina Mačkovića i Nikolaja Pimenova očekuje "B" finale u dubl skulu, odnosno za plasman od 7. do 12. mesta, dok će Jovana Arsić nastupiti u "C" finalu singl skula, za plasman od 13. do 18. mesta. Od njih smo očekivali više na Olimpijskim igrama u Parizu, toga je svestan i Stojić.

"Nadali smo se da ćemo imati oba čamca u finalu. Dubl skul će se boriti za plasman od 7. do 12. mesta, a Jovana za plasman od 13. do 18. mesta. Hteo bih ovim putem da čestitam našim strelcima na osvajanju zlatne medalje", zaključio je on.

(Mocartsport)

BONUS VIDEO: GUŽVE NA ROLAN GAROSU: Svi jure da vide Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića