VELIKA POBEDA SRBIJE: Košarakašice razbile Kinu i plasirale se u četvrtfinale Olimpijskih igara

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

31. 07. 2024. u 15:11

KOŠARKAŠICE Srbije plasirale su u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu, pošto su u 2. kolu grupe A pobedile Kinu sa 81:59 (23:17, 22:22, 17:11, 19:9).

ВЕЛИКА ПОБЕДА СРБИЈЕ: Кошаракашице разбиле Кину и пласирале се у четвртфинале Олимпијских игара

FOTO: Tanjug/AP

Nakon tesnog trijumfa protiv Portorika, "lavice" su odigrale odličan meč sa azijskom selekcijom. Nije bilo oscilacija u igri i to im je omogućilo da savladaju nezgodnog rivala.

Srbija je vodila veći deo prvog poluvremena, a na pauzu je otišla sa solidnih šest poena prednosti - 45:39. Nisu izabrnice Marine Maljković dozvolile da im se u drugom delu meča ponovi pad kao protiv Portorika, već su dodatno podigle nivo igre i razlika je konstantno rasla.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Tokom većeg dela trećeg perioda prednost je bila dvocifena, a koliko je naša selekcija bila domininanta ogleda se i u tome da je u finišu meča došla do +22 - 81:59.

Kina je pokušala da se vrati u utakmicu i preokrene, ali Srbija je imala odgovor na svaki nalet protivničkog nacionalnog tima.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Dominacija "lavica" je mogla najbolje da se vidi i po tome da su dobile tri od četiti četvrtine. Samo je druga završena nerešeno (22:22).

Našu selekciju je do pobede predvodila Ivon Anderson sa 15 poena, Maša Janković je brojana do 13. Kapiten Tina Krajišnik je zabeležila dabl-dabl od 12 poena i 11 skokova. Na drugoj strani najviše se istakla Su Han i Siju Vang sa po 11 poena.

Srbija poslednji meč u grupi igra protiv Španije 3. avgusta od 13.30. Taj duel odlučiće ko će sa prve pozicije proći u narednu rundu.

Četvrta četvrtina: Kina - Srbija 59:81

40' - Odličan prodor Maše Janković i poeni levom rukom. Njenim poenima Srbija je otišla na maksimalnih +22 (81:59).

36' - Treću trojku postigla je Jovana Nogić i "lavice" krupnim koracima gaze ka plasmanu u četvrtfinale Olimpijskih igara.

35' - Azijska selekcija u poslednjoj četvrtini poentira isključivo za tri. Sada je Li bila precizna. Na drugoj strani nagrađene su naše devojke za borbenost. Do poena je došla Andreson.

34' - Trojku je pogodila Kina, ali i dalje Srbija ima veliku prednost i drže sve u svojim rukama. Sjajna minijatura i prodor Andreson naterao je selektorku Kine da zatraže tajm-aut.

31' - Kakav početak četvrte četvrtine. Najpre je Andreson pogodila na drugi obruč, a onda je poentirala i Nogić posle ukradene lopte.

Treća četvrtina: Kina - Srbija 50:62

30' - Treća četvrtina okončana je poenima Vu Tongtong. Srbija sa +12 ulazi u poslednji kvartal.

28' - Odlično igra Mina Đorđević. Mnogo problema zadaje protivnicama u trećem kvartalu.

25' - Trojku je postigla Raca, a na drugoj strani iz konte posle ukradene lopte lako poentira Jang.

24' - Do poena dolazi i Mina Đorđević. Selektorka Kine je prinuđena da zatraži minut odmora ne bi li usporila našu selekciju.

FOTO: Tanjug/AP

23' - Sjajan potez i poeni posle prodora Ivan Race. Na drugoj strani Jang nije bila precizna u šutu van linije 6,75.

22' - Naša reprezentacija prvi put ima dvocifrenu prednosti. Ipak, ona nije dugo trajala pošto je trojku postigla Vang.

21' - Prvi koš u drugom poluvremenu postigla je Tina Krajišnik posle ofanzivnog skoka. Dobar početak treće četvrtine.

Druga četvrtina: Kina - Srbija 39:45

20' - Završeno je prvo poluvreme poenima Ivon Anderson. Veoma dobra igra izabranica Marine Maljković.

20' - Opet Srbije ide na osetniju prednost nakon pogođene duge dvojke Tine Krajišnik. Sada čudna odluka sudija. Lopta je izašla u aut, ali najdalji sudija je svirao aut, iako je onaj koji je bio najbolje pozicioniran pokazao da je lopta za Srbiju. Kineskinje su bile sigurne sa linije penala.

18' - Dosta bacanja je izvedeno. Oba puta je precizna bila Tina Krajišnik. Kina je 13 puta bila na linije penala, a Srbija 10. Trojka Saše Čađo naterala je selektorku protivničke reprezentacije da zatraži minut odmora.

17' - Kakvi potezi Anderson. Najpre je ukrala loptu, potom krenula na prodor i poentirala pod faulom. Uspela je da realizuje i dodatno bacanje.

16' - Novi poeni za Jueru. Dobru akciju odigrala je azijska selekcija koja je završena košem. Na drugoj strani drugu trojku je postigla Nogić.

Jovana Nogić/FOTO: Tanjug/AP

15' - Dosta problema centri Kine prave našoj reprezentacija. Sada se za dva bacanja izborila Li Jueru, ali bila je polovična.

14' - Novu trojku postiže Kina. Pre toga Ivon Anderson je bila sigurna sa linije penala.

13' - Sjajno je probila Nadia Smailbegović i uspela je da ode do koša i poentira.

11' - Druga četvrtina počela je poenima Han Ksu sa linije penala. Opet je kapiten azijske selekcije bila precizna sa crte.

DUEL Smailbegović i Ksu/FOTO: Tanjug/AP

Prva četvrtina: Kina - Srbija 17:23

10' - Sigurna sa linije penala bila je Dragana Stanković. U poslednjem napadu prve četvrtine je poentirala Aleksandra Katanić. Sjajno je probila odbranu Kine i došla do koša.

8' - Izabranice Marine Maljković čuvaju prednost. Za sad je odnos u izgubljenim loptama 4:0 u korist Kine. U strelce se upisala i Mina Đorđević.

6' - Postignute su i prve trojke na utakmici, precizna za Srbiju bila je Jovana Nogić. Potom je Maša Janković poentirala ispod koša i to pod faulom. Realizovala je i dodatno slobodno bacanje.

5' - Kina je na krako povela prvi put, ali je izjednačenje našoj selekciji donela Tina Krajinšnik.

3' - Poenima Ivon Anderson "lavice" su došle do nove prednosti. Azijska selekcija još uvek nije poentirala iz igre.

2' - Posle minut i po igre i dalje nema poena.

Uoči meča:

Izabranice Marine Maljković su odigrale čudan meč protiv Portorika u prvom kolu. Imala je Srbija u jednom momentu i 20 razlike (41:21), ali na kraju je jedva došla do trijumfa (58:55).

Ukoliko bi naša reprezentacija pobedila plasirala bi se u četvrtfinale, ali jasno je da zadatak neće biti lako.

Srbija i Kina su poslednji meč odigrale 29. juna kada su "lavice" slavile sa 93:82. Pre toga se nisu sastajale od 2021. godine.

Podsetimo, Španija ranije danas u neizvesnoj završnici pobedila Portoriko.

BONUS VIDEO: "A PATROLE JOKIĆA NIKOLE!" Raspevani srpski navijači pred meč sa timom snova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića