"MENI JE POLUFINALE PROBLEM!" Novak Đoković otvorio dušu: Stefan ga je zapanjio, "pariski užas" ga muči, a na sve to - Cicipas!

Đ. S.

31. 07. 2024. u 15:03

Novak Đoković i Dominik Kepfer sastali su se u osmini finala na olimpijskom teniskom turniru, a posle nove pobede u Parizu Nole je bio raspoložen za priču, i pored velike iscrpljenosti usled teških vremenskih uslova.

МЕНИ ЈЕ ПОЛУФИНАЛЕ ПРОБЛЕМ! Новак Ђоковић отворио душу: Стефан га је запањио, париски ужас га мучи, а на све то - Циципас!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je pobedio neugodnog Kepfera posle zanimljivog duela, a onda najpre ovako govorio na engleskom, za strane novinare:

"Srećan sam!"


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Srećan sam načinom na koji sam dolazio do rešenja. Teški su uslovi, vruće je bilo, lopta je odskakala više i išla brže. Imao sam dosta vezanih dobrih gemova što mi je značilo da pobedim.

"Meni je polufinale problem!"

- Donošenje medalje Srbiji mi je cilj od Pekinga gde sam osvojio jedinu. Imao sam dosta dobrih Igara, ali mi je polufinale problem. Dobro je sve ovo iskustvo, ali i čast, podržavati druge sportiste, oni tebe…

A sada - Cicipas

- Očekujem težak meč, spremao se on za šljaku. Igrao je neka grend slem finala kao ono protiv mene na Australijan openu. Zna da se nosi sa pritiskom, voli da igra za Grčku…

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Stefan zna tenis, ima pitanja - a naročito posle poraza!"

- On je jedan od najvećih navijača, vrišti sa suprugom i ćerkom. Zna tenis, igra tenis, postavlja mi pitanja, a posle poraza pogotovo. Jednom je prišao i zagrlio me, rekao mi da će biti bolje. Pitao sam ga koliko godina, zapravo, ima... Ali ja sam mu zapravo otac pre nego bilo šta drugo.

Nažalost, termini tenisa su sada - svakodnevni

- Ove godine sam bio samo jednom u olimpijskom selu, želim da se fokusiram na moju rutinu, oporavak… Sada ću svaki dan biti na mečevima, nadam se bar, pa neću imati vremena za odlaske tamo.

FOTO: Tanjug/AP

A onda, odgovori na srpskom, za medije iz naše zemlje:

"Užasno teško!"

- Bilo je užasno teško, vruće i sparno, usred dana. Mnogo smo se znojili. On je izašao rasterećenog uma i napadao, ja sam bio zatečen njegovom dobrom igrom na startu.

"Nadam se da ću videti Arunovićevu i Mikeca!"

- Nisam video Mikeca i Zoranu, ali sam dobio vesti o njihovoj zlatnoj medalji. Da im se zahvalim jer su obradovali Srbiju i nastavili da nas čine ponosnim. Nadam se da ću imati priliku da im čestitam.

"U selu se napuniš energije"

- Kratka poseta, bilo je sjajno pa nisam trošio puno energije i vremena. Tamo se napuniš energije. Ali je bilo previše ljudi tamo u menzi tokom obilaska, dok je u našem bloku bilo sjajno. Drago mi je da sam sreo Gagu Radovanovića i nadam se da će sportistima (boravak tamo) značiti. Mene je inspirisalo da budem tamo i to je ono što je u duhu Igara.

O terminu po najtoplijem delu dana

- Iza mene je već, razmišljam samo o sutrašnjem meču. Postoji šansa da igramo uveče, što nije loše zbog ovih vrućina, a video sam da Cicipas ne igra miks - zaključio je Novak Đoković.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, ne samo ono što Novak Đoković na njima radi, već i sve ono najvažnije i najzanimljivije o Igrama - pratite ih na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića