BURA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Zbog skandala u Parizu i nepravde - Olimpijski komitet Srbije hitno reagovao!

Novosti online

31. 07. 2024. u 17:07

Reprezentativka Srbije u boksu Natalija Šadrina nije uspela da se plasira u polufinale Olimpijskih igara u Parizu u kategoriji do 60 kilograma, a njen poraz izazvao je burne reakcije. Pa i žalbu Olimpijskog komiteta Srbije, koju je obrazložio njegov predsednik, Božidar Maljković.

БУРА НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА! Због скандала у Паризу и неправде - Олимпијски комитет Србије хитно реаговао!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Šadrina je ove srede u četvrtfinalu olimpijskog nadmetanja zvanično poražena od Kineskinje Venlu Jang odlukom sudija 3:2.

Međutim, isprva arbitri uopšte nisu tako glasali. Kako je obrazložio Nenad Lalović, član Upravnog odbora Međunarodnog olimpijsko komiteta, "troje sudija je najpre glasalo za egal, a dvoje za našu bokserku, a kasnije u preglasavanju to troje je dalo pobedu Kineskinji?!".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

OKS je zato podneo zvaničnu žalbu najvišim organima Međunarodnog olimpijskog komiteta, zatražio je da se ispita glasanje sudija na meču i da se donese pravedna odluka u korist naše bokserke.

"Olimpijski komitet Srbije očekuje pravednu i temeljnu istragu kako bi se osigurala pravda i integritet takmičenja", ističe se u saopštenju najviše instance srpskog sporta.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Maljković: "Snažna nepravda, ostali smo bez reči!"

„Sudije su prvo glasale na jedan način. Dvoje su dali prednost našoj bokserki. U naknadnom preglasavanju, troje sudija koji su glasali za egal borbu, dodelili su pobedu Kineskinji. Verujem da su svi koji su gledali meč, baš kao i ja, osetili snažnu nepravdu koja je naneta našoj Nataliji. Ostali smo bez reči! Olimpijski komitet Srbije je odmah nakon meča uložio žalbu i nećemo odustati, jer mi i jesmo ovde da se borimo za prava naših sportista i poštovanje principa fer pleja na svim nivoima takmičenja”, izjavio je predsednik OKS Božidar Maljković.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića