SENZACIJA: Danil Medvedev ispao sa Olimpijskih igara! Evo šta to znači za Novaka Đokovića

Novosti online

31. 07. 2024. u 18:04

Peti teniser sveta, a četvrti nosilac na olimpijskom turniru, Danil Medvedev, eliminisan je sa olimpijskog turnira na Igrama u Parizu.

СЕНЗАЦИЈА: Данил Медведев испао са Олимпијских игара! Ево шта то значи за Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

On je u osmini finala za rivala imao Feliksa Ože-Alijasima, Kanađanina kog je pobedio u svih prethodnih sedam međusobnih duela. Uglavnom je to bilo ubedljivo, kao ove godine u tri seta na Australijan openu, ali...

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Do ovog meča dvaput je Rus (koji je u Pariz stigao kao "neutralni sportista", jer jedino tako Rusi mogu da nastupaju na ovim Igrama) morao da izvodi preokrete protiv pomenutog rivala. Najpre davne 2018. u Kanadi, kada je posle izgubljenog seta trijumfovao je sa 3:6, 6:3, 7:6(7), a onda se "vratio iz mrtvih" na Australijan openu 2022. - gubio je sa 0:2, a pobedio sa 6:7(4), 3:6, 7:6(2), 7:5, 6:4.

Ovoga puta, međutim, "teniskog vaskrsenja" nije bilo za ruskog tenisera.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Feliks Ože-Alijasim je Medvedeva dobio sa 6:3, 7:6(5).

Feliks Ože-Alijasim tokom meča osmine finala sa Danilom Medvedevim na Olimpijskim igrama u Parizu / FOTO: Tanjug/AP

Njegov naredni rival biće pobednik meča u kome se šesti nosilac, Norvežanin Kasper Rud, sastaje sa Argentincem Franciskom Serundolom.

Prođe li i tu prepreku, Kanađanin će u polufinalu, ako Karlos Alkaraz opravda ulogu favorita u svom meču sa Tomijem Polom, igrati protiv Španca.

Podsetimo, Đoković je pobedio neugodnog Dominika Kepfera posle zanimljivog duela, pa ga čeka meč sa Stefanosom Cicipasom. Posle toga, ako prođe, Nole će za suparnika imati ili Lorenca Muzetija (koji ga je namučio upravo na Rolan Garosu, do četiri ujutru su igrali), ili pobednika meča u kome 3. nosilac, Aleksander Zverev, igra sa Aleksejom Popirinom.

Dakle, Novaka čeka svakako daleko, daleko teži put do finala nego Alkaraza, ali...

Činjenica da se iznenađenja dešavaju, te da je na Olimpijskim igrama maltene sve moguće - čine ovaj turnir posebno zanimljivim.

---

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, ne samo ono što Novak Đoković na njima radi, već i sve ono najvažnije i najzanimljivije o Igrama - pratite ih na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SATANISTIČKI SMEĆARI! Nemanja Majdov posle eliminacije sa Olimpijskih igara osuo drvlje i kamenje na sudije: Neću da vam se klanjam!