IZNENAĐENJE! Basket reprezentacija Srbije izgubila od Kine na Olimpijskim igrama

Novosti online

31. 07. 2024. u 19:21 >> 19:24

Basket reprezentacija Srbije izgubila je u 2. kolu turnira na Olimpijskim igrama: Kina je nanela prvi poraz "orlovima" - i to ubedljiv, 21:15.

ИЗНЕНАЂЕЊЕ! Баскет репрезентација Србије изгубила од Кине на Олимпијским играма

FOTO: Tanjug/AP

U osmočlanoj grupi, iz koje prve dve ekipe idu direktno u polufinale, a one od 3. do 6. mesta razigravaju u četvrtfinalnim dvobojima, srpski basketaši su u utorak sjajno započeli svoju priču, ali u sredu doživeli poraz.

Momci koji su "sve živo osvojili" u basketu 3x3 osim olimpijskog zlata preslišali su Amerikance sa 22:14, dok je Kina porazom otvorila Igre, i to od Holandije (16:21). Zato se činilo da sledi novi uspeh srpske basket selekcija, ali...

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Kina je rafalnom paljbom odgovorila na uvodno vođstvo "orlova" od 9:7, i to maestralno: napravila je seriju od 10:2, a tih 19:11 bio je nenadoknadiv zaostatak u preostala dva i po minuta. 

Najbolji akter meča bio je Ning Žang sa 11 poena i četiri skoka (uz tri date dvojke iz šest pokušaja), šest poena je ubaci Điaren Žao, dok su kod nas poeni bili "raspoređeni" ovako: Majstorović 7 (šut sa distance 3/5), Branković 5 (dvojke 1/4), Vasić 2 i Stojačić 1 (šut za dva 0/4).

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U četvrtak, prvog dana avgusta, naši basketaši igraju dva meča na Olimpijskim igrama.

Najpre se u 10.05 Srbija sastaje sa Holandijom, a onda 22.35 sa domaćinom, Francuskom.

TOK MEČA: Srbija - Kina 15:21

Majstorović je na startu ubacio dvojku, a nakon pogotka rivala, Stojačić povećava na 3:1. Kinezi, koji su četvrti na svetskoj rang listi, održavaju korak, no posle njihovog prilaska na 4:3, Majstorovićeva nova trojka donosi 6:3 "orlovima".

Naši su održavali prednost dobrim kombinacijama i lepim poentiranjima, no Žangova dvojka primakla je Kinu na 8:7, potom je sa poludistance postigao koš za 9:8, a njegov saigrač Žao poravnao.

To je osokolilo Kineze, koji su sa dve dvojke, na četiri i po minuta pre kraja, poveli sa 13:9. Ni tajmaut nije zaustavio momke iz Kine, koji su brzim akcijama, a pre svega preciznim šutevima, poveli sa 16:10 i imali napad i za osam razlike.

Problemi su tad počeli da se nižu za svetske prvake, dosuđivani su im i prekršaji u napadu, rival ostvarivao i po dva ofanzivna skoka u akciji...

Kina je zato povela sa 19:11, da bi onda Branković i Majstorović sa distance bili precizni, što je njihove suparnike nateralo da zatraže minut predaha.

Sa dva precizna penala, Kinezi su došli do trijumfa.

---

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, ne samo ono što Novak Đoković na njima radi, već i sve ono najvažnije i najzanimljivije o Igrama - pratite ih na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Uz salsu i vino provereno nezaboravan provod na letovanju po Last Minute cenama u toku avgusta!