Vlada Srbije dodelila novčane nagrade Zorani Arunović i Damiru Mikecu za zlato na Olimpijskim igrama!

Tanjug

01. 08. 2024. u 13:11

Vlada Srbije dodelila je novčane nagrade od po 200.000 evra reprezentativcima u streljaštvu Damiru Mikecu i Zorani Arunović za osvojenu zlatnu medalju u mešovitoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Parizu.

Влада Србије доделила новчане награде Зорани Аруновић и Дамиру Микецу за злато на Олимпијским играма!

Foto: Goran Čvorović

U današnjem saopštenju se navodi da je nagrada istog iznosa dodeljena i njihovom treneru Jeleni Arunović.

"Na današnjoj sednici doneta su rešenja o dodeli nacionalnog sportskog priznanja i novčane nagrade sportistima Ivi Obradović, Miloradu Čaviću i Janku Tipsareviću, koje se dodeljuju sportistima, državljanima Srbije u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja", navodi se u saopštenju.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Arunović i Mikec su u utorak osvojili zlato u disciplini vazdušni pištolj 10 metara na Olimpijskim igrama.

Dodaje se da su nacionalna sportska priznanja i novčane nagrade predviđeni za osvaje medalja na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Takđe, nagrađuju se i sportisti koji su bili nosioci svetskog rekorda u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama, ili su postali osvajači Dejvis kupa ili FED kupa Međunarodne teniske federacije sa navršenih 40 godina.

"Donošenje ovih rešenja su od važnog interesa za razvoj i afirmaciju sporta, bolju motivaciju i pripremu sportista za postizanje što boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji naše države, pa je samim tim od velikog značaja i interesa za Republiku Srbiju", navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: "A PATROLE JOKIĆA NIKOLE!" Raspevani srpski navijači pred meč sa timom snova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORALA DA SE BORI SA MUŠKARCEM NA OLIMPIJADI?! Svet je u šoku kroz šta je prošla Italijanka, slomljen joj nos, a sportu - srce (VIDEO)