HOĆU LI SUTRA BITI BOLESNA? -Belgijanka ljuta što je morala da skoči u Senu, Kanađanin povraćao deset puta

Bakteriološko stanje Sene, u koju su morali da se "bućnu" takmičari i takmičarke u triatlonu, mnoge je zabrinulo.

ХОЋУ ЛИ СУТРА БИТИ БОЛЕСНА? -Белгијанка љута што је морала да скочи у Сену, Канађанин повраћао десет пута

Foto: Goran Čvorović

Posle otkazivanja takmičenja za jedan dan, organizatori su na osnovu laboratorijskih nalaza vode u sredu zaključili da nadmetanje može da se održi, ali to nije bilo po ukusu svih. Posle trke žestoko se pobunila belgijska takmičarka Jolijen Vermejlen, koja je završila na 24. mestu.  

- Voda nije imala ukus "koka-kole" ili "sprajta" – bila je irnoična, a onda podigla ton. – Plivajući ispod mosta, osetila sam i videla stvari na koje ne treba da mislimo.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Glasno je kritikovala ideju organizatora.

- Sena je prljava već sto godina, ne mogu, dakle, da kažu da im je bezbednost takmičara bila prioritet. To su gluposti. Da trka nije održana, to bi bila sramota za organizaciju, Pariz, Francusku. Bilo je ili sad ili nikada, nisu mogli da potpuno otkažu trku. Sada samo mogu da se nadaju da neće biti mnogo bolesnih plivača – poručila je.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Zabrinula se i za sopstveno zdravlje.

- Uzela sam probiotik, pila sam jogurt, nisam mogla više od toga. Imala sam ideju da ne pijem vodu, ali nisam uspela u tome. Popila sam mnogo vode, videćemo da li ću sutra biti bolesna ili ne! – kazala je Vermejlen.

Društvene mreže viralno je obišao i snimak kanadskog takmičara Tajlera Mislavčuka koji je povraćao posle trke.

- Nisam došao da budem među najboljih deset, ali sam dao sve od sebe. Išao sam do kraja, ne žalim – kazao je ovaj 29-godišnji Kanađanin istakavši da je povraćao "deset puta".

Francuski mediji ističu da nije retkost da kod izuzetnih napora atlete povraćaju, a naglašavaju i da Mislavčuk, koji je trku završio kao deveti, ni u jednom trenutku u svojoj izjavi za povraćanje kao razlog nije naveo vodu iz Sene.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)