SENZACIJA: Ispao četvrti teniser sveta, Đokoviću se "otvara put" do finala Olimpijskih igara!

Novosti online

01. 08. 2024. u 16:44

Četvrti teniser sveta, a treći nosilac na olimpijskom turniru, Aleksander Zverev, šokantno je ispao sa pariskih Igara već u četvrtfinalu.

СЕНЗАЦИЈА: Испао четврти тенисер света, Ђоковићу се отвара пут до финала Олимпијских игара!

FOTO: Tanjug/AP

On je za rivala imao Lorenca Muzetija, Italijana koji je "tek" 16. na ATP listi, a koji je preslišao velikog favorita.

Italijanski teniser je Zvereva pobedio sa 2:0, po setovima 7:5, 7:5.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Prvi set je bio prilično buran, jer ga je Muzeti "otvorio" brejkom, a potom su se dva uzastopna "oduzimanja" servisa desila u završnici, da bi Italijan sprečio dve brejk lopte rivala u nizu - i poveo sa 1:0.

Odluka je pala u drugom segmentu, u kome su servisi odlično služili obojicu, sve dok Lorenco Muzeti nije napravio brejk iz jedine takve šanse, za 6:5, a potom "odservirao" trijumf.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Njegov naredni rival biće pobednik meča Novak Đoković - Stefanos Cicipas, a taj duel možete uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti".

Podsetimo,Đoković vodi sa 6:1 protiv Muzetija, uključujući i pobede u nedavnom vimbldonskom polufinalu, ali i antologijskom meču na ovogodišnjem Rolan Garosu, kada su njih dvojica igrali skoro do četiri ujutru, a Srbin trijumfovao sa 7:5, 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:0.

Nole je upravo na šljaci imao najviše muka sa Muzetijem, od kog je dva seta izgubio na istom ovom teniskom kompleksu 2021, a od kog je i poražen u Monte Karlu 2023, sa 6:4, 5:7, 4:6.

Da je za potencijalnog rivala dobio Aleksandera Zvereva, Novak bi se 13. put s njim sastao. 

Zverev je četiri puta u karijeri pobedio Đokovića, i to u dva navrata u poslednja četiri međusobna duela (uključujući polufinale prethodnih Olimpijskih igara), a iako Srbin vodi sa 8:4 u trijumfima, na šljaci je samo 1:1.

Naime, Nemac ruskog porekla je Noleta pobedio u njihovom prvom okršaju, u rimskom finalu 2017. (6:4, 6:3), a potom je od Novaka na šljaci doživeo poraz na Rolan Garosu, u četvrtfinalu 2019 (7:5, 6:2, 6:2).

No, o Zverevu Đoković ne mora da brine još neko vreme. Ionako je najpre na redu - Cicipas, pa, u slučaju pobede, Muzeti.

---

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, ne samo ono što Novak Đoković na njima radi, već i sve ono najvažnije i najzanimljivije o Igrama - pratite ih na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SATANISTIČKI SMEĆARI! Nemanja Majdov posle eliminacije sa Olimpijskih igara osuo drvlje i kamenje na sudije: Neću da vam se klanjam!