SRBI ODUŠEVLJAVAJU PLANETU: Sportski kolektiv iz Srbije šalje zlatnu medalju Italijanki koja je morala da se boksuje sa muškarcem!

Novosti online

01. 08. 2024. u 17:21

VELIKA bura podigla se na Olimpijskim igrama nakon što je italijanska bokserka Anđela Karini posle 46 sekundi u ringu u suzama napustila borbu protiv učesni(ce)ka nedefinisanog pola Iman Kelif. Na sve je reagovalo i sportsko društvo iz Srbije.

СРБИ ОДУШЕВЉАВАЈУ ПЛАНЕТУ: Спортски колектив из Србије шаље златну медаљу Италијанки која је морала да се боксује са мушкарцем!

FOTO: EPA

MOK je, naime, prošlog juna oduzeo status "krovne organizacije" Međunarodnoj bokserskoj federaciji, na čijem je čelu Rus Umar Kremljev, pa tako Međunarodi olimpijski komitet organizuje i nadgleda bokserska takmičenja na Igrama u prestonici Francuske.

I, sad se desilo da su, po "olimpijskim pravilima", kako kaže MOK, izgleda dozvoljeni nastupi i biološkim muškarcima. Tako bar glase tvrdnje onih koji ukazuju da je Iman Kelif iz Alžira muškarac, te da je baš zbog toga suspendovan sa prošlog Svetskog prvenstva, kada je utvrđeno "da ne ispunjava uslove za nadmetanje sa bokserkama".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ipak, to nije smetalo Međunarodnom olimpijskom komitetu da mu/joj da dozvolu i, desila se

Sramna "borba" od 46 sekundi

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ovog četvrtka, u velter kategoriji, u ringu su našli pomenuti/pomeuta Iman Kelif i Italijanka Anđela Karini.

Italijanska bokserka je hrabro izašla "na crtu" i... izdržala 46 sekundi.

Tada je predala meč zbog snažnih udaraca u nos, koji je, izgleda, polomljen.

Zbog svega toga oglasilo se i jedno sportsko društvo iz Srbije, SD "Ušće", koje je imalo sledeću poruku za Anđelu Karini: 

- Poštovana Anđela, duboko smo dirnuti vašim potezom na Olimpijske igre 2024. U duhu sporta i pravih vrednosti želimo da vam odamo priznanje da ste za nas šampion! Moglo se naslutiti na osnovu ceremonije otvaranja u kom pravcu idu Olimpijske igre. Verujemo da je Vaš potez osvojio srca ogromnog dela planete, ali na žalost malo je onih koji to smeju da priznaju… Iskrene čestitke, zadali ste nokdaun nakaradnom sportskom sistemu vrednosti. Mi kao malo sportsko društvo ne možemo da ispravimo nepravdu koja Vam je načinjena ali možemo da Vam pružimo podršku u ovom teškom trenutku za vas i za sport… Simbolično vam šaljemo zlatnu medalju da znate da ste za nas pravi šampion! - navodi se u saopštenju. 

Sportsko društvo Ušće je najstarije sportsko društvo na Novom Beogradu. Zanimljivo je da je među osnivačima tog sportskog zajedništva bio i Božidar Maljković, tada tinejdžer a danas predsedik OKS. Takođe, Marina Maljković - današnji selektor košarkašica na OI je imala šampionske uspehe sa ŽKK Ušće. Osim pomenutih sportskih radnika i osvajači zlatne medalje na OI Damir Mikec i Zorana Arunović takođe treniraju u Streljačkom klubu Ušće.

---

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone