uživoPRENOS, ĐOKOVIĆ - CICIPAS: Ne, ne, samo to ne!

Дарко Николић
Darko Nikolić

01. 08. 2024. u 17:57 >> 20:25

Novak Đoković i Stefanos Cicipas igraju četvrtfinale olimpijskog teniskog turnira, a taj meč možete uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti".

ПРЕНОС, ЂОКОВИЋ - ЦИЦИПАС: Не, не, само то не!

Screenshot / Eurosport

Đoković - Cicipas 6:3, 1:4, Novak servira

1:4 - Brejk Đokovića! - Ko je ovo mogao da očekuje? Povređeni Nole, koji je pravio početničke greške uznemiren zbog novog problema sa operisanim kolenom, uspeo je da se "održi na nogama" - i to sasvim dovoljno, da Grk uđe u seriju neočekivanih grešaka. Iskoristio je to Srbin da, koliko može, "doda gas" - i vratio je jedan od dva brejka!

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

0:4 - Brejk Cicipasa! - Velike, za Noleta netipične greške. Sigurno je da situacija sa kolenom "čini svoje", ali čak i kada ima zicer - Novak greši. Bio je, recimo, kod mreže, mogao da bira kako će da poentira, imao najlakši zadatak - i poslao lopticu u aut. Potom ga ni servis-volej igra nije poslužila i - novi gem je "prepustio" Grku. Dobra stvar je što publika počinje da glasno bodri Novaka.

20.19 - Meč će se nastaviti Noletovim servisima. Ali, pitanje je u kom je stanju i koliko će moći da igra... Nadamo se najboljem, naravno.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

20.17 - Turnirski doktor pregleda Novaka...

Novak Đoković i doktor olimpijskog turnira tokom Noletovog četvrtfinala sa Cicipasom / Screenshot / Eurosport

0:3 - Đoković u bolovima!? - Neočekivano, posle zaista odličnog niza poteza, Grk je ušao u seriju grešaka. Njih tri su Noletu donele dve uzastopne brejk lopte, ali.... tada se desilo jedno proklizavanje na liniji, posle kog je Novak Đoković napravio bolnu grimasu. Izgleda da je osetio bol u kolenu. Obe brejk šanse je prokockao, pa i dva naredna poena. Grk je osvojio gem, a Novak pozvao doktora.

0:2 - Brejk Cicipasa!- Jeste podigao grčki olimpijac nivo svoje igre, ali i dalje dosta greši. Zato su na 15:15 njegova dobra pozicija i loš udarac doneli poen Novaku koji je, međutim, potom napravio dvostruku servis grešku. To je osokolilo Cicipasa, te je "napao" Noletov drugi servis i forhend dijagonalom došao do svoje prve brejk lopte. Nole je uspeo da je anulira, ali je Grk došao do druge usled (tada već četvrte u ovom setu) Srbinove neiznuđene greške. A onda se Nole, nesrećnim spletom okolnosti, oklinuo na liniju terena - i Grk nije imao milosti, osvojio je poen, time i napravio brejk.

NOVO IZNENAĐENjE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Ispao dvostruki finalista Rolan Garosa!

0:1 - Bila je šansa za Srbina, ali... - Odlično je Nole, na krilima osvojenog seta, "otvorio" i drugi, poveo sa 0:30 na servise rivala, no tada se "rasanio" Grk. "Vezao" je tri uzastopna poena usled odličnih servisa (i jednog asa), zatim morao da koristi i drugi početni udarac, ali mu ni to nije smetalo da potom izvede izvrsnu bekhend paralelu, za osvajanje gema.

19.59 - U prvom setu, Nole je ubacio prvi servis gde treba u 77% slučajeva (Cicipas u 64%), drugi u svih 100% (Grk u 90%). Nole je imao sedam neiznuđenih grešaka, rival 11, a isti odnos je bio i u iznuđenim greškama (kada napravite kiks jer ste bili nemoćno usled dobrog poteza suparnika). Jedinu brejk šansu u prvom setu imao je Đoković, i on ju je i iskoristio u četvrtom gemu.

6:3 - Set za Đokovića! Nole je iznova odličnim servisima kontrolisao većinu zbivanja u "svom" gemu. Poveo je ekspresno sa 40:15, Grk se onda ponadao da može nešto da uradi kada je prepolovio zaostatak usled Srbinovog kiksa, imao je čak i inicijativu, a onda... Onda je Nole na najlepši mogući način, a svakako najefektniji u dosadašnjem toku meča - iz potpune defanzive (usled drugog servisa i agresivne igre rivala) forhend dijagonalom ostvario direktan poen. Time osvojio gem. A i set.

Stefanos Cicipas tokom četvrtfinala Olimpijskih igara sa Novakom Đokovićem / FOTO: Tanjug/AP

5:3 - Ne da se Stefanos - Ili je Grk "dodao gas" (malo i kraduckajući vreme između gemova, uzimajući veći odmor nego što je dozvoljeno), ili se Nole, prosto, nije mnogo zamarao u gemu u kome je primao servise. No, u sledećem, gemu koji sledi, Đoković će servirati za osvajanje prvog seta.

5:2 - Na momenat "nezgodno" - Novak je mirno kontrolisao zbivanja u "svom" gemu do 30:15, da bi tada loptica (opet) nezgodno odskočila, pa on pogrešio. A onda je imao sreće jer je Cicipas nešto bolje stajao u razmeni koja se odvijala, da bi lopticu "za dlaku" poslao van terena. Bilo je to za 40:30, no naredni poen nije dobio Srbin, već njegov suparnik, koji je forhend dijagonalom naterao Đokovića da se "baci" ka loptici, da bi je on onda lagano sačekao i poentirao. Srpski teniski majstor je zatim izveo sjajan servis, za vođstvo, a onda iz drugog servisa malo zbunio rivala, koji mu je lopticu vratio na bekhend udarac - posle čega je usledila prepoznatljiva Noletova paralela. Za direktan poen. Za novi gem.

4:2 - Grk se budi? - Prilično impresivan servis-gem grčkog tenisera, koji je gospodario terenom i brzo uspeo da se vrati na dva razlike. No, sledeći servira Nole.

4:1 - Maestralna kontrola - Ne samo da je Nole nastavio da kontroliše igru, već je nastavio i sa serijom izvrsnih dropšot udaraca. Četiri dosadašnja - bila su četiri direktna poena iz bekhenda, jer je potpuno izbacivao iz ritma suparnika. Najpre bi ga "mučio" snažnim bekhend dijagonalama, a onda bi samo usledilo "skraćivanje" udarca i - poen. A posle novog dobrog servisa, za 40:15, izgradio je odlično sledeći poen, koji je završio uhvativši Grka u raskoraku. Vrlo, vrlo dobra igra najboljeg na svetu.

3:1 - Brejk Đokovića! - Agresivna igra Cicipasa, koja mu je donela 30:15, počela je i da uvećava broj njegovih neiznuđenih grešaka. A osma koju je napravio (naspram dotad samo dve Novakove) bila je dovoljna da Nole dođe do brejk lopte. Realizovao ju je sjajnom forhend dijagonalom, "pod noge" rivala, koji je lopticu stigao da zahvati reketom, no samo da je dobaci do mreže, ne i preko nje. Sjajan početak meča za Novaka!

2:1 - Najzanimljiviji gem - Novak se našao u prvim problemima. Malo je morao da se žali sudiji Džejmsu Kiatavongu da je teren prilično neravan, a malo i da strepi kada je prva dugačka razmena rešena četvrtim Cicipasovim direktnim forhend poenom, za vođstvo od 15:30. Međutim, potom je usledio as, pa jedna vrlo srećna situacija u kojoj je Nole izveo loš udarac, a Grk još lošiji, da bi na kraju Cicipas prokockao i zicer. 

1:1 - Prva veća borba - Daleko napetije od uvodnog gema bio je drugi, u kome je grčki teniser izgradio prednost od 40:15, a onda Đoković uspeo da izjednači, uz jedan zaista odličan ritern. Cicipasova igra bila je daleko agresivnija, što je i dovelo do toga da ostvari pet direktnih poena, ali i pet neiznuđenih greški. Tako se, uz "rezultatsku klackalicu", stiglo do čak pete gem lopte za grčkog tenisera, koji ju je i realizovao - asom. Gem je završen posle 12 odigranih poena.

1:0 - Vrlo dobar Noletov početak - Đokovićev prvi osvojeni poen bio je strpljivo građen. Drugi ekspresan, jer je servis bio odličan, a ritern loš. Međutim, sledeće Cicipasovo vraćanje Novakovog servisa bilo je impresivno, ostvario je Grk direktan poen i "upisao" se na semafor. Umalo je taj semafor zatim i pogodio, usled jednog očajno izvedenog bekhenda kojim je poslao loptu daleko izvan granica igrališta (čak i onih za dublove), a minut kasnije kao da je ponovo gađao semafor, doduše uz pomoć tla, što je bilo više nego dovoljno da 40:30 "preraste" u gem za Novaka.

19.12 - Četvrtfinale je počelo, i to Noletovim servisima!

Stefanos Cicipas i Novak Đoković pred meč u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu / Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

19.09 - Još tri minuta zagrevanja, i meč počinje. Igraće se pod otvorenim krovom, jer je kiša prestala da pada.

19.07 - Cicipas je pobedio Zizua Bergsa iz Belgije u tri seta, a sa po 2:0 eliminisao Danijela Evansa iz Velike Britanije i Sebastijana Baeza, 12. nosioca, inače Argentinca. Novak je eliminisao Metjua Ebdena, Rafaela Nadala i Dominika Kepfera u po dva seta.

19.05 - Novak Đoković se prekrstio i - izašao na teren.

Novak Đoković se prekrstio i izašao na meč sa Cicipasom / Screenshot / Eurosport

19.04 - Rivali izlaze na igralište

Stefanos Cicipas (levo) i Novak Đoković (desno) izlaze na Centralni teren Rolan Garosa da odigraju olimpijsko četvtrfinale / Screenshot / Eurosport

18.59 - Novak privodi kraju zagrevanje u zgradi iz koje će i izaći na Centralni teren Rolan Garosa.

Novak Đoković se zagreva za meč sa Cicipasom na Olimpijskim igrama / Screenshot / Eurosport

18.45 - Novakovi navijači se spremaju da uđu na tribine:

17.58 - Ko bi rekao... Ovako je trenutno ispred jednog od ulaska na stadion "Filip Šatrije":

 

ĐOKOVIĆ ĆE BITI ZADOVOLjAN: Organizatori Olimpijskih igara doneli važnu odluku pred meč Noleta i Cicipasa

Uoči meča

Imajući u vidu šta se sve dešavalo uoči početka ovog meča, a Karlos Alkaraz je prošao u polufinale spasavajući set loptu, dok je sa "Novakovog puta" sklonjen veliki favorit, četvrti teniser sveta, čime se "otvorio put" do finala, megdan između Srbina i Grka dobio je na posebnoj težini.

Kao da je veća "težina"  potrebna od one koja glasi: ko izgubi ostaje bez olimpijske medalje. Ko pobedi - imaće dve prilike da je osvoji (u polufinalu, pa ili u borbi za zlato,  ili za bronzu).

Đoković - Cicipas, međusobni dueli ("H2H")

Novak Đoković i Stefanos Cicipas su dosad igrali 13 puta, a Nole vodi sa 11:2 u pobedama. I, pritom, ima sjajnih 5:0 protiv ovog Grka na terenima čija je podloga šljaka.

Ali... uvek je bila drama kada bi se sastali u Parizu.

Njih dvojica su upravo na ovom istom, Centralnom terenu kompleksa Rolan Garos, igrali u finalu pariskog grend slema 2021, kada je posle velikog preokreta Nole trijumfovao sa 3:2, po setovima 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4. Na istom mestu, godinu dana ranije, Đoković je Cicipasa pobedio u polufinalu, a i tada u pet setova - 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVE STANICE KARAVANA HUMANOSTI – VELIKA AKCIJA ZA POMOĆ ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA NASTAVLJENA U SMEDEREVU I KRALJEVU