KREMLJ SE OGLASIO O OLIMPIJADI! Evo da li je Vladimir Putin, predsednik Rusije, gledao otvaranje Olimpijskih igara u Parizu

Novosti online

01. 08. 2024. u 18:57

Olimpijske igre "Pariz 2024" svečano su otvorene u petak, 26. jula, a ovog četvrta postalo je poznato i da li je tu ceremoniju gledao ruski predsednik, Vladimir Putin.

КРЕМЉ СЕ ОГЛАСИО О ОЛИМПИЈАДИ! Ево да ли је Владимир Путин, председник Русије, гледао отварање Олимпијских игара у Паризу

FOTO: Tanjug/AP

Višesatna ceremonija otvaranja Igara se, podsetimo, odvijala na reci Seni i na šest kilometara dugom delu njene obale, a izazvala je brojne polemike, zbog određenih detalja, ili čitavih segmenata, koji su iznedili različite reakcije.

Najburnije su bile među hrišćanima, kojima je zasmetala scena u kojoj polu-goli ljudi imitiraju čuvenu sliku Leonarda da Vinčija, "Tajna večera", na kojoj je prikazan Isus Hristos sa svojim učenicima.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Organizatori Igara su čak uputili i izvinjenje "ako su nekog uvredili" (mada su se pozvali na rezultate ankete u kojoj su, kako kažu, dobili ogromnu podršku za urađeno), a onda je o čitavoj problematici upitan i portparol predsednika Ruske Federacije, Dmitrij Peskov.

Na pitanje da li je Vladimir Putin, prvi čovek Rusije, gledao svečano otvaranje Olimpijskih igara, Peskov je rekao "Ne".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Pojasnio je da ni on to nije gledao, ali je onda video snimak sa Olimpijade. Prema njegovim rečima, dopalo mu se ono što je video u odlomku kao rediteljsku ideju.

- Ceo grad je pretvoren u arenu. I sama ideja mi se učinila veoma neobičnom i lepom. A izvođenje pucnjave, lepota Pariza, sve je bilo divno - primetio je političar u intervjuu za Radio Komsomolskaja pravda.

Anketa

Kakav utisak je na vas ostavila ceremonija otvaranja Olimpijskih igara?

 

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: DA ČUJE CEO SVET: Ovo su srpski olimpijci pevali na brodu tokom otvaranja Olimpijskih igara

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo