KRAJ U SUZAMA: Endi Marej više nikad neće igrati tenis! Kakav oproštaj, kakva karijera!

Дарко Николић
Darko Nikolić

01. 08. 2024. u 22:03

Dok je Novak Đoković vodio veliku borbu sa novom povredom kolena i Stefanosom Cicipasom u četvrtfinalu Olimpijskih igara, njegov veliki prijatelj i kolega, Endi Marej, na istim tim Igrama - završio je tenisku karijeru.

КРАЈ У СУЗАМА: Енди Мареј више никад неће играти тенис! Какав опроштај, каква каријера!

FOTO: Tanjug/AP

Baš u momentima kada je Đoković je nakon teniskog trilera uspeo da 11. put u nizu pobedi Cicipasa, iako je gubio sa 0:4 u drugom setu, Marej se opraštao od "belog sporta" kome je toliko dao.

I kome je ko zna koliko još mogao da da, da nije bilo velikih problema sa kukovima.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

On je u četvrtak uveče eliminisan sa pariskih Igara u nadmetanju parova: britanski tandem koji su činili Marej i Danijel Evans izgubio je od Amerikanaca Tejlora Frica i Tomija Pola sa 6:2, 6:4, posle čega je legendarni škotski teniser - zaplakao.

Endi Marej (levo) na svom poslednjem meču u karijeri - na Olimpijskim igrama u Parizu, u dublu sa Danom Evansom / FOTO: Tanjug/AP

Hteo je da igra poslednji put u pojedinačnoj konkurenciji na nedavnom Vimbldonu - povrede su ga sprečile. Tamo je zaigrao u tandemu sa bratom, Džejmijem.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Hteo je i u Parizu da zaigra u singlu, ali telo se nije složilo s tom idejom.

Ipak, uz nekoliko istinskih podviga u dublu, dogurao je do četvrtfinala i - tu je na red došla tačka. Ona najbolnija.

Tačka na karijeru.

A u njoj je u pojedinačnoj konkurenciji Endi odigrao čak 1001 ATP meč, ostvario 739 pobeda, imao čak 105 trijumfa nad teniserima koji su u tom trenutku bili među desetoricom najboljih na ATP listi, osvojio je 46 titula, bio na vrhu svetskog rangiranja 41 nedelju, a 29 puta pobedio članove "velike trojke" - Federera, Nadala i Đokovića (Đokovića je pobedio čak 11 puta (i 25 mečeva od Noleta izgubio), protiv Rafe je imao 7-17, a protiv Rodžera 11-14..

Osvojio je tri grend slem titule, dva olimpijska zlata, 14 masters titula i - srca svih istinskih ljubitelja "belog sporta".

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVE STANICE KARAVANA HUMANOSTI – VELIKA AKCIJA ZA POMOĆ ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA NASTAVLJENA U SMEDEREVU I KRALJEVU