ANGELINA, TI SI NAŠE ZLATO! Topićeva na nestvaran način izborila plasman u finale Olimpijskih igara

Novosti online

02. 08. 2024. u 10:22 >> 12:05

Srpska atletičarka Angelina Topić plasirala se u finale Olimpijskih igara u disciplini skok uvis skokom od 1,92 metra.

АНГЕЛИНА, ТИ СИ НАШЕ ЗЛАТО! Топићева на нестваран начин изборила пласман у финале Олимпијских игара

FOTO: Tanjug/AP

Finalna norma bila je postavljena na 1,97, ali ne samo da nije dovoljan broj skakačica preskočio tu visinu, već ni 1,95 nije uspelo da preskoči dovoljno takmičarki, pa se ispostavilo da je visina 1,92 bila dovoljna za plasman u finale i borbu za medalje.

Topić je doživela povredu na zagrevanju, ali je ipak odlučila da pokuša da preskoči normu sa zavojem na nozi.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Srpkinja je odlučila da ne skače na 1,83, a iz trećeg pokušaja preskočila je 1,88. Na isti način, iz trećeg pokušaja, Topić je preskočila 1,92. Zatim je sva tri puta rušila letvicu na 1,95, ali i pored toga stigla je u finale Igara u kom će uz Srpkinju skakati još 13 devojaka.

Finale je na programu u nedelju od 19 i 55.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Angelina Topić u finalu Olimpijskih igara

Sjajan rasplet. Angelina je u finalu. Direktan njen konkurent je takođe rušila i što znači da je Angelina Topić u finalu!

Kraj takmičenja!

Angelina Topić zavšrila je učešće u kvalifikacijama skoka uvis. Iz tri pokušaja nije uspela da preskoči visinu od 195 centimetara, ali uspela je da izbori finale Olimpijskih igara.

I drugi put ruši

Opet je Angelina u problemu. Muči se i na 195. Ima još jedan pokušaj

Foto: Profimedia

 

Nije bio dobar prvi pokušaj na 195

Slab zalet, ali dva pokušaja su i dalje tu. Idemo Angelina!

Bravo Angelina

Iz trećeg pokušaja Angelina Topić preskače 192 centimetara! Nastavlja se borba za finale!

Pada letvica i drugi put

Ponovo je Angelina Topić pokušala da preskoči 192 centimetra, ali nije uspela. Imaće još samo jednu šansu da stigne do visine od 195 centimetara, koja bi mogla da bude i dovoljna za finale Olimpijskih igara.

 

Izašla je Topićeva i na 192 cm

Prvi pokušaj na 192 centimetra nije bio uspešan. Angelina Topić je usitnila korak, delovalo je i da je malo opreznija zbog povrede, a pokušaj nije bio dovoljno dobar. Imaće još dve šanse na ovoj visini.

 

FOTO: Profimedia

 

Au kako je sada bilo teško, ali Angelina ostaje na Olimpijskim igrama

Angelina Topić je bila na pragu eliminacije. Preskočila je Srpkinja 1.88 cm iz trećeg pokušaja i ostala na Olimpijskim igrama. Povređena se iz prvog puta nije uspela zalettei, vratila se opet i činilo se da je to kraj za nju. Ali, Topićeva je pokazala veliko srce, iako još klinka skočila je kao matora i nastavila takmičenje u kvalifikacijama skoka u vis.

I drugi put neuspešna

Novi pokušaj Angeline Topić na visini od 188cm. Bolji skok, mnogo, ali opet ruši. Šteta, ima samo još jedan pokušaj!

Screenshot / Eurosport

 

Angelina Topić ruši prvi put 188...

Nije uspela Topićeva iz prvog pokušaja, tu su još dva. Deluje Angelina nervozno, posle skoka je prišla svojoj tribini, a potom se posle saveta udarala po nogama.

 

Foto: Printskrin

 

Angelina, baš nije dobro i otac Dragutin zabrinut 

Angelina često ustaje, ide ka tribinama i očigledno traži savete od svog oca Dragutina, koji joj je i trener. Potom se vraća na svoje mesto i sedne, pa ponovo ponavlja istu radnju. Deluje napetije i zabrinuto.

 

Evo kako se povredila Angelina Topić

 

 

Topićeva propušta prvi skok

Najnovije informacije kažu da Angelina propušta skok na visinu 183. Za sada informacija o povredi nema. Izgleda nije ništa strašno sa zglobom, ali moramo da sačekamo. Za sada je ponovo počela da se zagreva i skaka će na visini od 188 cm.

Foto: Profimeia

 

Angelina se povredila na zagrevanju

Angelina Topić nastupa u kvalifikacijama skoka u vis. Srpkinja je jedan od glavnih favorita za medalju, ali doživela je veliki peh na zagrevanju za kvalifikacije pošto se povredila.

Videli smo u prenosu uživo da je izvrnula zglobv, kasnije i momente u kojima je medicinski tim ukazivao pomoć. Nadamo se da će sve biti u redu.

Fenomenalna srpska atletičarka je među 32 učesnice. U finale ide najboljih 12, ili svaka takmičarka koja prebaci 197 centimetara.

BONUS VIDEO: ZA RAZLIKU OD MEČA SA NADALOM... Iznenađujući broj ljudi ide na Đoković - Cicipas

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!