SRPSKI KOEFICIJENT U OZBILJNOM PROBLEMU POSLE TRI ELIMINACIJE: Sada ugroženo i 22. mesto

M. Bl.

02. 08. 2024. u 22:40

DINAMO iz Kijeva je preslišao Partizan (6:2, 3:0), Radnički iz Kragujevca će evropski debi pamtiti po eliminaciji od Mornara iz Bara na penale (1:0, 1:2), dok je Vojvodina ostavila najbolji utisak protiv Ajaksa (0:1, 1:3), ali je efekat bio identičan - poraz.

СРПСКИ КОЕФИЦИЈЕНТ У ОЗБИЉНОМ ПРОБЛЕМУ ПОСЛЕ ТРИ ЕЛИМИНАЦИЈЕ: Сада угрожено и 22. место

Foto: A. Ilić

Na taj način je naš klupski fudbal samo "podebljao" katastrofalan niz rezultata započet prošlog leta u kvalifikacijama. Od tada do danas, najbolje što Superliga može da ponudi, u u Evropi na 35 odigranih utakmica ima po dve pobede i remi ("valjak" nad Sabahom, Kragujevčani sa Baranima), uz čak 31 poraz.

Šest odigranih utakmica ovog jula i avgusta donelo je jednu pobedu i pet poraza čime je Srbija nastavila da klizi u "ambis", a gotovo nestvarno zvuči podatak da je naša zemlja sa 0.200 bodova koliko je donela pobeda Radničkog u Leskovcu najlošija u prve dve runde kvalifikacija na kontinentu. Ispred nas je gotovo jednako očajna Severna Irska, a bolje rezultate imaju i "liliputanci" poput Andore, San Marina, Gibraltara i Lihtenštajna.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ono što mora da zabrine je činjenica da je Srbija skliznula na 21. mesto renkinga (prošlu sezonu smo započeli kao 11.) po koeficijentu što je prvi put još od 2018. da se nalazimo ispod 20. pozicije. Neka donja granica "slobodnog pada" srpskih klubova u Evropi bi trebalo da bude 22. pozicija, jer sve ispod donosi start svih klubova od prvog kola kvalifikacija, kako LŠ, tako i LE. Prostora za popravku i te kako ima jer se Zvezda i TSC još nisu ni uključili u takmičenje, dok Partizan i Vojvodina imaju "popravne ispite". Ako se ponovi prethodna sezona jasno je da se nećemo u skorije vreme vratiti u položaj koji smo uz mnogo muka izborili.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!