NEMA VIŠE "ONE" ŠPANIJE: Košarkaši Kanade bolji od "furije" posle trilera! Španci ostali bez četvrtfinala!

Novosti online

02. 08. 2024. u 19:20

Košarkaška reprezentacija Kanade savladala je selekciju Španije rezultatom 88:85 na Olimpijskim igrama čime su Španci ostali bez plasmana u četvrtfinale.

НЕМА ВИШЕ ОНЕ ШПАНИЈЕ: Кошаркаши Канаде бољи од фурије после трилера! Шпанци остали без четвртфинала!

FOTO: Tanjug/AP

Krenuo je susret uzbudljivo od samog početka. Ni jedan tim nije hteo da reskira previše i nisu napadali previše, pa je prvih deset minuta završeno nerešenim rezultatom.

U drugoj deonici, Kanađani su krenuli mnogo bolje naročito sa distance. Počeo je da pogađa i Šaj Gildžes Aleksander i Kanada je do kraja ove deonice otišla na plus 11.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Španija je pokušala da se vrati i bila je na dobrom putu pre svega zahvaljujući Dariju Brizueli koji je odigrao sjajnu partiju večeras, ali nedovoljnu za potpuni preokret.

Uspeli su izabranici Serđa Skariole da dođu do neizvesne završnice i da probaju da izvuku pobedu koja bi ih odvela dalje, ali su na kraju Serhio Ljulj i Aleks Abrines promašili po jedno ključno slobodno bacanje i tako trasirali put "crvenoj furiji" kući.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Iz grupe A dalje je poršla selekcija Kanade sa prvog mesta, Australija sa drugog, dok je Grčka treća i čeka konačan rasplet u grupi C da definitvno obezbedi prolazak dalje.

Najefkasniji u pobedničkom sastavu bili su Endru Nembhard sa 18 poena, dok je kod Španije bio najbolji Dario Brizuela sa 17.

Ovo je neslavan kraj za jednu od najvećih košarkaških reprezentacija 21. veka. Selekcija koja je od 1999. godine do 2022. na svakom Evrobasketu (sem 2005.) uzela medalju. Ekipa koja je dvostruki svetski šampion i dvostruki olimpijski vicešampion uz jedno treće mesto, sada već drugo veliko takmičenje za redom neće biti ni blizu borbe za medalju (na prošlom Mundobasketu nisu prošli drugu grupnu fazu, te se nisu plasirali među osam najboljih), pa je jasno da je španska košarka u krizi i da ih očekuju ozbiljni rezovi u narednom periodu, ne bi li se vratili na staze slave gde su bili prethodnih godina.

Ovo je bio poslednji meč za legendarnog Rudija Fernandeza, dok se čeka konačna odluka Seriha Ljulja o nastavku reprezentativne karijere.

BONUS VIDEO: JA TE VOLIM SRBIJO! Srpski navijači pred olimpijski meč košarkašica sa Kinom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZORANA ARUNOVIĆ NIKADA EMOTIVNIJA Olimpijska šampionka u suzama: Mi smo Srbija, zemlja olimpijskog šampiona (FOTO/VIDEO)