VRATILA SE "NAJLUĐA ATLETIČARKA": Pravi šou i na Olimpijskim igrama, niko ne može da veruje kako izgleda - ali bar ne psuje (za sada)

Дарко Николић
Darko Nikolić

03. 08. 2024. u 16:43

Olimpijske igre u Parizu polako se zahuktavaju, atletika se, kao "kraljica sportova" polako probija u prvi plan, a u njoj - jedna devojka privlači više pažnje od ostalih.

ВРАТИЛА СЕ НАЈЛУЂА АТЛЕТИЧАРКА: Прави шоу и на Олимпијским играма, нико не може да верује како изгледа - али бар не псује (за сада)

FOTO: Tanjug/AP

Neposredno pred početak Olimpijskih igara u Tokiju, održanih 2021, američka sprinterka Šakari Ričardson pala je na doping testu.

Nije koristila neke od onih hemijskih preparata koji vam daju nadljudsku snagu, nego je bila pozitivna na marihuanu, a kako je i to nedozvoljena supstanca, morala je da propusti prethodne Igre.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Na ovima "nadoknađuje" ono što je atletici "nedostajalo" u Tokiju.

Podsetimo, kada je pala na doping testu, pravdala se da je to bilo kako bi skrenula misli sa činjenice da joj je majka umrla. Ali, brzo se vratila takmičarskom trčanju, došla i na avgustovski miting Dijamantske lige u Judžinu, uverena "da će im svima pokazati". Uostalom, mnogi su je smatrali jednom od najboljih američkih sprinterki.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ali...

Bila je poslednja.

Nije bilo strašno izgubiti trku u kojoj se postavi drugi najbolji rezultat svih vremena (Ilejn Tompson-Era sa Jamajke je tad do cilja stigla samo 10,54 skundi posle starta, što je za pet stotinki sporije od svetskog rekorda - čime je samo potvrdila da olimpijska zlata na 100 metara nisu tek tako završila oko njenog vrata i na Igrama u Rio de Žaneiru 2020, i u Tokiju te 2021), ali...

Šakari Ričardson je svoj šou priredila kada je i sama prošla pred cilj. Stala je pred kameru i poručila:

- Bio je ovo sjajan povratak sportu. Izašla sam na stazu posle mesec dana pauze, dok sam rešavala ono što sam morala da rešim. Uopšte nisam uznemirena zbog svog rezultata, uopšte! (smeh) Ovo je samo jedna trka! (smeh) Nisam ja "gotova" (smeh). Znate vi na šta sam spremna. Otpisujte me ako hoćete, pričajte sva sr*** koja želite, jer ja sam došla da "ostanem" u atletici! Ja imam sedmo najbolje vreme ikada! Čestitke pobednicama, ali nisu one još sve videle od mene!

To njeno obraćanje postalo je antologijsko, izgledalo je ovako...

... a onda ne da je održala reč, nego ponovo privlači pažnju.

Posle prihvatanja obaveznog odlaska na konsultacije sa stručnjacima za odvikavanje od narkotika, vratila se atletici i to u punom sjaju.

Uostalom, 2023. je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila zlato na 100 metara, pobedivši u finalu Šeriku Džekson i Šeli-En Frejzer-Prajs, i to uz novi rekord šampionata (10,65), a uzela je i zlatnu medalju na 4 x 100 metara. 

Sada, na Olimpijskim igrama u Parizu, prošla je u polufinale, ali je u kvalifikacijama privukla pažnju nesvakidašnjim izgledom.

Tačnije, neverovatno dugim noktima:

Kvalifikacije je završila kao četvrta, uz rezultat 10,94. Ispred nje su bile, na trećem mestu, Britanka Daril Neita (10,92), na drugom legendarna Šeli-En Frejzer-Prajs sa Jamajke (10,92, i hiljaditinku bolji rezultat od Neite), te na prvom mestu Mari-Žoze Ta Lu-Smit iz Obale Slonovače (10.87).

Polufinale trke atletičarki na 100 metara je ove subote od 19.50, a finale sat i po kasnije, u 21.20.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: DA ČUJE CEO SVET: Ovo su srpski olimpijci pevali na brodu tokom otvaranja Olimpijskih igara

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!