uživoPRENOS, SRBIJA - JUŽNI SUDAN: Neočekivan početak

Александар Илић
Aleksandar Ilić

03. 08. 2024. u 20:59

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije sastaje se sa ekipom Južnog Sudana na Olimpijskim igrama u poslednjem duelu grupe "A". Susret uživo možete da pratite na portalu "Novosti".

ПРЕНОС, СРБИЈА - ЈУЖНИ СУДАН: Неочекиван почетак

FOTO: Printskrin/RTS

SRBIJA - JUŽNI SUDAN (prva četvrtina) 18:18

9' Dobrić pogađa treću trojku za Srbiju, potom Jović igra odličnu odbranu. Fauliran je na drugoj strani Jokić koji pogađa dva penala, ukupno ubacio šest u prvoj deonici - 20:18. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

8' Pokušao je Džouns, ali je kratak na polaganju bio košarkaš Partizana. Skupili su u reketu rivali, te je Jokić bio prinuđen da napravi faul u napadu. Sada pogađa i Nuni Omot dva penala - 15:18. 

7' Sada pogađa za tri i Foul. Prednost Srbije samo 14:13.  Polovičan je bio Jokić sa penala. Trojku za Južni Sudan pogodio je Nuni Omot, vode Afrikanci - 15:16. Sudan je pogodio tri trojke iz pet pokušaja. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

6'  Petrušev odličan nakon promašaja Dobrića. 

5' Karlik Džouns pogađa za dva, pa onda i Šajok, istopila se prednost Srbije - 12:10 

4' Preko ruke Bogdanović pogađa za tri! Sjajan uprkos dobroj odbrani rivala. Kao i protiv Portorika, Filip Petrušev sjajno otvara meč. Pogodio je dva penala i za svega četiri minuta ubacio svoj šesti poen. 

3' Sjajan Petrušev u reketu rivala. Na drugoj strani Kuol pogađa uz faul i realizuje penal - 5:6.  Raspoložen još jednom Petrušev, otvorio mu je Bogdanović put ka reketu. 

2' Gebrijel otključava obruč Srbije, pogađa trojku - 0:3. Nikola Jokić na drugoj strani pogađa uz zvuk sirene za tri. 

1' Meč u Lilu je počeo.  Tvrd početak meča. Bez poena u prvom minutu. 

FOTO: Printskrin/RTS

UOČI MEČA 

Srbija je u grupi savladala Portoriko, dok je poražena od SAD, protiv Južnog Sudana određuje svoju poziciju pred četvrtfinalni susret. 

REČ SELEKTORA SRBIJE - Svetislav Pešić: Južni Sudan igra drugačije od drugih

– Igramo poslednju utakmicu u grupi, svi ste videli da je, pogotovo oni koji su bili u Manili, Južni Sudan ekipa koja je najviše napredovala. Oni su se pojačali sa trojicom novih igrača, napredovali su individualno i kao ekipa, igraju košarku totalno drugačiju od ostalih. Košarka sa dosta trčanja i šutiranja, sa brzim odlukama u napadu i izuzetnom atletikom. Ono na šta treba da se obrati najveća pažnja, jeste to što imaš ponekad utisak da njih ne zanima ko je na drugoj strani. Oni igraju sa dosta respekta prema protivniku, cene druge, ali veruju u sebe. Mogu vrlo brzo da naprave i plus i minus od 15 poena razlike. Dosta neugodan rival za svaku ekipu, pa i za nas. Mi smo se prošle godine dosta dobro pripremili i uspeli smo da njihov visok ritam u odbrani i napadu eliminišemo. Biće nam to ideja i sada. Želimo da igramo dobru košarku sa mnogo entuzijazma i samopouzdanja. Od svih ekipa na turniru, oni su najbolji u skoku, 42 u proseku, od čega 17-18 u napadu. To je ekipa koja je stalno u tranziciji, uzimaju prve šuteve, jer se ofanzivni skokovi mnogo teže osvajaju u igri pet na pet, nego kada imaju brojčanu prednost. Moramo da budemo oprezni, ali i odlučni, jer ti ofanzivni skokovi vraćaju njima i svakoj ekipi samopouzdanje. To su naizgled male stvari, ali mnogo značajne - kazao je.

KALKULACIJE 

Još jednim trijumfom izabranici Svetislava Pešića zadržali bi drugo mesto u grupi, dok bi nakon eventualnog poraza plasman u četvrtfinale morali da traže kao jedna od najbolje dve trećeplasirane selekcije.

U takvom neželjenom scenariju srpski košarkaši bi morali da se odmeravaju sa Brazilom i Grčkom. Sve tri reprezentacije bi imale skor 1:2, pa bi se pitala koš-razlika. Brazil je takmičenje završio sa -7, a Grčka sa -8, dok su "orlovi" pred večerašnju utakmicu na +15.

Po završetku prve faze sledi novi žreb na kojem će biti određeni parovi četvrtfinala. Kvalifikovani timovi biće podeljeni u četiri šešira na osnovu kumulativnog rangiranja. Šešir "D" činiće dva najbolje rangirana tima, šešir "E" treći i četvrti, šešir "F" peti i šesti, a šešir "G" sedmi i osmi tim po rangu.

Kako žreb spaja drugi i treći šešir u četvrtfinalu, mogući rivali Srbije su Franucska i Australija. Ipak, prema propozicijama takmičenja u prvom meču nokaut faze ne mogu da se sastanu ekipe koje su igrale i u grupi, Kanadin jedini mogući rival bi bila Francuska, što bi Orlovima ostavilo Austaliju kao suparnika.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014? 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!