NALJUTILI SE AMERI: "Drim-tim" deklasirao i Portoriko na Olimpijskim igrama

Novosti online

03. 08. 2024. u 19:00

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država kao prva iz grupe C dočekuje četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu jer je i u trećem meču ostvarila pobedu.

НАЉУТИЛИ СЕ АМЕРИ: Дрим-тим декласирао и Порторико на Олимпијским играма

FOTO: Tanjug/AP

Posle lekcije Srbiji (110:84), pa i Južnom Sudanu (103:86), Amerikanci su trijumfovali i protiv Portorika, a konačan rezultat glasio je 104:83.

Portorikanci, shvativši posle poraza od Južnog Sudana (90:79), i Srbije (107:66) da ih samo čudo može odvesti dalje, krenuli su na sve ili ništa - i iznenadili "tim snova" u prvoj četvrtini.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--


Vodili su i sa 25:17, na obavezni predah otišli sa +4, ali...


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

To je razljutilo NBA asove koji igraju pod komandnom palicom selektora Stiva Kera, pa su već u drugoj deonici Amerikanci otišli na 19 razlike.


Posle toga više nije bilo zaustavljanja za favorite.

Na kraju, nova zvezda američke košarke Entoni Edvards je bila najefikasnija: postigao je 26 poena, šutirajući 8/9 za dva, a 3/6 za tri. Džoel Embid je pobedi Amerikanaca doprineo sa 15 poena, 11 je dao Kevin Durant, Džejston Tejtum je imao po deset skokova i poena, dok je Lebron Džejms zastao na 10 poena, šest skokova i osam asistencija, za nepunih 18 minuta na parketu.

Kod Portorikanaca, za koje su Igre završene, najistaknutiji su bili Hoze Alvarado sa 17 poena i Ismael Romero sa 12, uz 10 skokova.

U ovoj grupi ostalo je još da Srbi i Južnosudanci odigraju svoj meč, pa da se sazna i konačno stanje na tabeli, posle čega će biti i obavljen žreb za četvrtfinale.


Prenos utakmice Srbija - Južni Sudan možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

---

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: MLADIĆ IZ BEOGRADA SVUDA UZ SRBIJU: Filip sa urnebesnom majicom pruža podršku ''orlovima'' i u Lilu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!