"SPEKTAKL!" Svetislav Pešić o Srbija - Južni Sudan: Fantastična utakmica, ova igra daje optimizam pred četvrtfinale!

Novosti online

04. 08. 2024. u 00:12

Košarkaška reprezentacija Srbije sastala se sa Južnim Sudanom u poslednjem kolu prve faze olimpijskog turnira, a selektor "orlova" Svetislav Pešić na sebi svojstven način je analizirao ovaj prilično napet meč.

СПЕКТАКЛ! Светислав Пешић о Србија - Јужни Судан: Фантастична утакмица, ова игра даје оптимизам пред четвртфинале!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Srbija je pobedila Južni Sudan i trijumfalno zakoračila u četvrtfinale olimpijskog turnira, a njen strateg je najpre ovako započeo analizu:

- Bila je ovo fantastična utakmica. Spektakl! Južni Sudan... to je jedna neobična ekipa. Igraju košarku budućnosti. Nema nikakve dileme, za jedno desetak godina košarka će se ovako igrati kako je oni igraju sada. Neće to biti kao hokej na ledu, ali biće brzo. Imaju mentalnu snagu. Ona je važna pored taktičkih segmenata. Teško ih je savladati. Imali su dve fantastične utakmice protiv Amerikanaca. Tako su podigli svoje samopouzdanje. Oni ne gledaju ko je protivnik, samo sebe. Šutnuli su 80 puta. Uspeli smo da ih uvedemo u naš ritam i igramo kako mi želimo. Znalo se kad se šta radi, a to njima otežava posao - rekao je Pešić, a prenosi "Meridiansport".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Ova igra daje optimizam!"

Imao je šta iskusni stručnjak da kaže o svojoj ekipi:

- Imali smo izvanredan procenat šuta i preko 30 asistencija i 40 skokova. Odigrali smo fantastičnu utakmicu. Ova igra daje optimizam pred četvrtfinale! Da smo pogađali bacanja, možda bi i ranije bilo završeno. U prvom poluvremenu smo želeli da odmah pobedimo, a to je teško. Prethodni meč smo dobili sa +40, pa je teško potom igrati u egalu. Bavili smo se kasnije više igrom, nego rezultatom. Ono što smo zamislili sproveli smo u delo. Našli smo balans, a Bogdan je pogađao najbolje do sada.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

A sada - Australija!

- Ne igraju istu košarku kao Južni Suad, ali su Australijanci jedna od najbržih ekipa. Fantastični su u svom stilu. Imaju mnogo NBA igrača i ogromno iskustvo, za razliku od Sudana. Ovi su iskusniji, znaju da igraju, izvaredni su šuteri. Videli smo kako ih je Grčka pobedila, zbog odbrane. Bez toga nema ništa. Moramo da odigramo kako umemo, onda sve zavisi od nas, zaključio je selektor u najavi utakmice s ekipom koja je "orlove" pred Olimpijske igre pobedila u Abu Dabiju.

(Meridiansport)

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!