ATANASIJEVIĆ VIŠE NEĆE IGRATI ZA SRBIJU! Sjajni odbojkaš završio reprezentativnu karijeru - "Otišla je moja ekipa, odlazim i ja!"

Novosti online

03. 08. 2024. u 23:36

ODBOJKAŠI Srbije završili su učešće na Olimpijskim igrama, a jedan od njihovih najboljih igrača u minulim godinama, Aleksandar Atanasijević, završio je reprezentativnu karijeru.

АТАНАСИЈЕВИЋ ВИШЕ НЕЋЕ ИГРАТИ ЗА СРБИЈУ! Сјајни одбојкаш завршио репрезентативну каријеру - Отишла је моја екипа, одлазим и ја!

Foto CEV

Posle vrlo uzbudljivog meča Srbija - Kanada u poslednjem kolu grupe faze, popularni "Bata" Atanasijević je potvrdio da se povlači iz državnog tima:

- Jeste, tačno je. I, srećan sam da je kraj sa pobedom na Olimpijsim igrama. Pritisak protiv Francuske nas je koštao prolaska, ali smo pokazali dostojanstvo i čast. Ovo je od ranije odluka, red je da da održim reč. Ostavljam momcima da preuzmu reprezentaciju i vrate je na nivo iz 2019. Kad nešto radiš tako dugo, vežeš se... Više od 60 posto života sam u reprezentaciji i čast je biti njen deo. Nikad se nije desilo da ne damo sve od sebe i sada odlazimo uzdignute glave - rekao je on, dodajući gotovo u dahu:

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Nije sada kao pre pet, šest godina, ali nebitno je da li je trening ili utakmica, davao sam maksimum i gledao da budem primer mlađim momcima. Bilo je i negativnih komentara, ali dobro.

Oproštaj nije mogao da mu bude lepši, nakon što je dan ranije postalo poznato da "orlovi" ne mogu u četvrtfinale:

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--


- Bilo je predivno kod poslednje lopte, nešto što ću pamtiti ceo život. Naravno, ostaje mi najlepši momenat ono prvenstvo Evrope 2019 godine. Teških trenutaka je bilo dosta, možda ono treće mesto protiv SAD na prvenstvu sveta.

Na kraju, pojasnio je zašto je "red" da i on ode u reprezentativnu penziju

- Kad odlazi Potke (Marko Podraščanin), red je da odem i ja. Neven je otišao, i Petrić, to je moja ekipa i momci s kojim sam proveo veći deo života - zaključio je Aleksandar Atanasijević.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: DA ČUJE CEO SVET: Ovo su srpski olimpijci pevali na brodu tokom otvaranja Olimpijskih igara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!