"ULOŽIO SAM SRCE, DUŠU, TELO": Novak Đoković nikada emotivniji nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama

Александар Илић
Aleksandar Ilić

04. 08. 2024. u 17:58

NAJBOLjI teniser svih vremena Novak Đoković je nakon osvajanja zlatne medalje u finalu Olimpijskih igara govorio za Eurosport gde je svom dobrom prijatelju Aleksu Koreči, teniskom ekspertu Eurosporta govorio o fantastičnom duelu protiv Karlosa Alkaraza.

УЛОЖИО САМ СРЦЕ, ДУШУ, ТЕЛО: Новак Ђоковић никада емотивнији након освајања златне медаље на Олимпијским играма

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Podsetimo, Novak Đoković je u nestvarnom finalu u Parizu došao do jedinog uspeha koji mu je nedostajao u karijeri. 

- Skoro da smo igrali tri sata i to u dva seta. Neverovatna bitka i borba. Kada je poslednja loptica prošla pored njega, jedino sam u tom momentu pomislio da mogu da pobedim. Verovao sam u pobedu, ali da zapravo dođem do nje, počeo je razgovor Novak Đoković pa dodao: 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Alkaraz se vraćao, terao me je da igram najbolji tenis koji mogu. Mislio sam da sam u prvom setu dobro počeo. Imao sam šanse, imao ih je i on. Potpuno je fer što su oba seta završena u taj-brejku. Obojica smo imali šanse da napravimo brejk kada je bilo važno, imali smo velike i bitne poene. Uložio sam srce, dušu, telo, moju porodicu, rizikovao sam sve, istakao je Novak. 

Novak Đoković je osvojio zlatnu medalju sa 37 godina. Postavši najstariji osvajač zlata. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Osvojiti zlato u mojim godinama, konačno sam uspeo. Najviše, ovo je za moju zemlju. Ponos igranja za Srbiju je veliki. Znam da Rafael Nadal i Karlos Alkaraz vole da igraju za Španiju,  Endi Mari za Veliku Britaniju, Rodžer Federer za Švajcarsku, Aleksander Zverev je osvojio zlato za Nemačku u Tokiju. Videli ste njihove reakcije kada su pobeđivali, to je nešto posebno. 

Đoković je do zlata došao na petom učešću na olimpijskim igrama. 

- Tri od četiri sam igrao u polufinalu. Nikada nisam prešao tu prepreku iz nekog razloga. Kada sam izašao na teren u polufinalu protiv Lorenca Muzetija. Razmišljao sam o tome i rekao sebi "hajde da ovo prebrodimo". Zato na početku finalnog meča nisam bio toliko nervozan. Osigurao sam medalju, ali naravno da sam želeo zlato. Bilo je intenzivno na terenu i želeo sam da pružim svoju najbolju igru. Činjenica da sam već ušao u finale mi je dosta pomogla, rekao je Đoković. 

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JE L VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LJI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

JE L' VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LjI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

Novak Đoković je postao olimpijski šampion. Čovek koji je "sve živo" uradio u tenisu, ostvario je i jedini cilj koji mu je dosad izmicao - Nole je osvojio olimpijsko zlato, i to posle nestvarnog finala na Centralnom terenu Rolan Garosa, na kome je pobedio Karlosa Alkaraza. Konačan rezultat 7:6(3), 7:6(2) pamtiće se kao kruna nestvarne karijere. Ali, i sama borba za zlatnu medalju bila je nestvarna.

04. 08. 2024. u 17:01 >> 17:02

Komentari (1)

OD OVOGA SE STREPELO: Novak Đoković objasnio da li je završio karijeru osvajanjem olimpijskog zlata