ŠOK: Basketaši Srbije izgubili dobijen meč, nisu direktno ušli u polufinale Olimpijskih igara u Parizu!

Novosti online

04. 08. 2024. u 19:14 >> 19:37

Basket reprezentacija Srbije nije uspela da se direktno plasira u polufinale na Olimpijskim igrama "Pariz 2024" jer je doživela novi poraz, ovoga puta na šokanatnan način od Litvanije - 18:20.

ШОК: Баскеташи Србије изгубили добијен меч, нису директно ушли у полуфинале Олимпијских игара у Паризу!

FOTO: Tanjug/AP

Na dva i po minuta pre kraja, Brankovićevu asistenciju Dejan Majstorović je iskoristio da postigne svoj 10. poen na meču i donese Srbiji 18:14.

Činilo se da je "to - to".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ali, nije se tako činilo Litvancima...

Vingelit, Matulis, Dziaugis i Pukelis su, redom, jedan za drugim, ubacili loptu u koš, poravnali rezultat za samo minut i dve sekunde, pa je nastala drama.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

A u njoj su se litvanski basketaši bolje snašli.


Branković je promašio za dva poena. Vasić za jedan. Majstorović sa distance, isto potom i Stojačić. Sve su to kaznili pogocima Dziaugis i Pukelis, a onda su naši basketaši u poslednjem napadu preko Majstorovića probali da dvojkom poravnaju rezultat - ali šut je bio neprecizan. 

Kada se bude završila i poslednja utakmica, SAD - Holandija, znaće se konačan raspored u jedinoj postojećoj grupi, a time i ko s kim igra u nokaut fazi.

Ono što je već sada sigurno, to je da basketaši Srbije nisu na prva dva mesta, te ne odmaraju do polufinala, već moraju da igraju u četvrtfinalu, i to večeras od 22.05.

Srbija protiv Francuske u četvrtfinalu!

Rival naših basketaša u borbi za polufinale biće Francuzi.

Naime, imajući u vidu da je Holandija deklasirala Amerikance sa pomalo nestvarnih 21:6, reprezentacija SAD je ostala bez doigravanja. Završila je kao sedma, a dalje prolazi šest najboljih.

Direktno u polufinale plasirali su se prvoplasirana Letonija sa učinkom 7-0, te Holandija sa 7-5. Trećeplasirana Litvanija (4-3) u četvrtfinalu igra sa šestoplasiranom Poljskom (2-5), a Srbija koja je završila grupnu fazu sa 4-3 i time zauzela četvrtu poziciju, za rivala ima Francusku (3-4). U prvom olimpijskom duelu ovih ekipa u Parizu, "orlovi" su pobedili sa 19:16.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JE L VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LJI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

JE L' VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LjI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

Novak Đoković je postao olimpijski šampion. Čovek koji je "sve živo" uradio u tenisu, ostvario je i jedini cilj koji mu je dosad izmicao - Nole je osvojio olimpijsko zlato, i to posle nestvarnog finala na Centralnom terenu Rolan Garosa, na kome je pobedio Karlosa Alkaraza. Konačan rezultat 7:6(3), 7:6(2) pamtiće se kao kruna nestvarne karijere. Ali, i sama borba za zlatnu medalju bila je nestvarna.

04. 08. 2024. u 17:01 >> 17:02

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji