"VIDEO SAM KOD NOVAKA GLAD ZA MEDALJOM": Karlos Alkaraz se oglasio posle poraza u finalu Olimpijskih igara

Đ. Samoilović

04. 08. 2024. u 19:25

NOVAK Đoković doneo je zlatnu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Parizu. On je u finalu pobedio Karlosa Alkaraza sa 7:6(3), 7:6(2). Španac se obratio javnosti nakon osvojenog drugog mesta.

ВИДЕО САМ КОД НОВАКА ГЛАД ЗА МЕДАЉОМ: Карлос Алкараз се огласио после пораза у финалу Олимпијских игара

FOTO: Tanjug/AP

On je igrao i dubl sa Rafaelom Nadalom i zaustavljeni su u četvrtfinalu. Momak iz Mursije je otkrio da ovu medalju posvećuje svim Špancima.

- Mislim da je ova srebrna medalja za sve Špance, za moju zemlju, za sve koji su me kod kuće i ovde podržavali ceo turnir, mojoj porodici i timu. I sebi je posvećujem, takođe. Otkako sam počeo da igram tenis, želeo sam da osvojim olimpijsku medalju, to je bio cilj i na početku turnira. Ova medalja je za celu Španiju - rekao je Alkaraz.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Uporedio je potom razlike između grend slema i Olimpijskih igara.

- Malo je drugačije... Igrati za zlato znači da sam igrao za Španiju, nije isto. Imam četiri grend slem finala, u teškim situacijama sam igrao najbolje, a sada pod jačim pritiskom nisam mogao, drugačije kada igrate pod zastavom svoje zemlje, u nekim situacijama sam podlegao pritisku.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Potom se osvrnuo na duel sa Novakom Đokovićem.

- Igrao sam na vrlo visokom nivou, i srećan sam zbog partije, ali sam razočaran što nisam odigrao najbolje u nekim teškim situacijama. Nisam mogao da mu isprariram kad treba i zato sam tužan, zbog tih momenata. Kada sve pogledam iz drugačije perspektive, imao sam zaista sjajan turnir, ponosan sam na sebe, imao sam naspram sebe vrlo gladnog Novaka, on je impresivan. Stvarno mu svaka čast. Napuštam turnir znajući da sam dao sve što sam mogao u finalu, vratiću se sigurno jači posle svega. Na kraju svega srećan sam zbog svoje prve olimpijske medalje, nosim kući srebro i to je poseban trenutak za mene i moju porodicu. Ipak sam doneo medalju svojoj zemlji i radiću na tome da budem još bolja verzija sebe.

Jedno od pitanja koje je dobilo ticalo se toga koliko može da nauči iz mečeva sa Novakom, ali i iz toga što je u Parizu igrao sa Rafom dubl.

- Prvo, mnogo ću naučiti iz ove situacije, tesan meč koji sam izgubio na kraju. Prošle godine sam rekao da ću učiti kada izgubim od Novaka i jesam, i sada kažem isto. Trudiću se da budem bolji igrač posle svakog meča sa Novakom, mnogo iskusniji, očito da je ovaj turnir onaj koji ću pamtiti ceo život. Igrao sam i sa Rafom sa iste strane, moja prva olimpijska medalja, nadam se ne i poslednja, dve sjajne nedelje za mene.

Rekao si da je Novak gladan, i bio si mnogo emotivan posle meča, i rekao si da si tužan?

- Čuo sam mnogo puta koliko Novak želi olimpijsko zlato. Zaista je želeo zlato i znao sam to, u tesnim momentima, u taj-brejkovima je on odigrao impresivno i zato sam rekao da je bio gladan. Bio je odlučan da ga osvoji i zato sam video tu njegovu glad za tom medaljom. Bio je bolji. Mislim da sam malo izneverio celu naciju, zato sam tužan, znam da su čekali moje zlato, i sebe sam malo izneverio. I zato sam bio tako emotivan na kraju, nisam učinio celu Španiju ponosnom.

Ipak, još dosta Olimpijskih igara je pred Alkarazom, dok je ovo Đokoviću čini se bila poslednja šansa da dođe do zlatne medalje.

- Ovakvi mečevi, sa dva taj-brejka, u ključnim trenucima stvarno iskustvo pravi razliku. On je odigrao sjajne poene i nisam nikako mogao da ga uvalim u nevolje. Prosto, u ključnim momentima je bio bolji - zaključio je Alkaraz.

BONUS VIDEO: BEOGRAD NA NOGAMA: Ovako se na ulicama slavilo olimpijsko zlato Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JE L VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LJI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

JE L' VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LjI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

Novak Đoković je postao olimpijski šampion. Čovek koji je "sve živo" uradio u tenisu, ostvario je i jedini cilj koji mu je dosad izmicao - Nole je osvojio olimpijsko zlato, i to posle nestvarnog finala na Centralnom terenu Rolan Garosa, na kome je pobedio Karlosa Alkaraza. Konačan rezultat 7:6(3), 7:6(2) pamtiće se kao kruna nestvarne karijere. Ali, i sama borba za zlatnu medalju bila je nestvarna.

04. 08. 2024. u 17:01 >> 17:02

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji