"DO DANAS SAM MISLIO DA JE ONO NAJBOLJI OSEĆAJ..." Novak Đoković o olimpijskom zlatu: Znao sam da mi je ovo poslednja šansa!

Tanjug

04. 08. 2024. u 20:06

Novak Đoković rekao je danas, posle osvajanja zlatne olimpijske medalje, da je znao da mu je to bila poslednja šansa za taj uspeh i da je ovo najposebniji osećaj u karijeri, jači i od nošenja zastave Srbije na otvaranju Igara u Londonu 2012. godine.

ДО ДАНАС САМ МИСЛИО ДА ЈЕ ОНО НАЈБОЉИ ОСЕЋАЈ... Новак Ђоковић о олимпијском злату: Знао сам да ми је ово последња шанса!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković je u nestvarnom finalu Olimpijskih igara "Pari 2024" pobedio Karlosa Alkaraza, posle čega je ovako govorio na konferenciji za štampu:


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Igre dolaze na svake četiri godine, šanse da osvojite medalju za svoju zemlju su retke. Znao sam sve, da mi je ovo poslednja šansa. Znao sam da moram da utišam svu buku oko mene i da se fokusiram na teren. Oduševljen sam onim što sam uspeo i načinom kako sam uspeo. Alkaraz je najbolji na svetu sad, a ja sam 'iznad meseca'", rekao je Đoković na konferencdiji za medije u Parizu.

Naglasio je da je ono što je osetio kada je pobedio nadmašilo sve što je do sada osećao. 

"Biti na tom terenu sa srpskom zastavom, slušajući srpsku himnu, ništa ne može da bude jače od toga", rekao je Đoković.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Dodao je da je ovo "najposebniji osećaj" koji je doživeo u karijeri.


"Mislio sam da 2012. kad sam nosio zastavu na ceremoniji otvaranja najbolji osećaj, sve do danas. Sve što sam ikad zamišljao, nadao se, želeo, uvek je prioritet za mene da predstavljam moju zemlju. Gde god mogu da nosim srpsku zastavu, to me motiviše i nosi kao ništa drugo. Sad, sa 37 godina, pobedio sam 21 godinu starog igrača koji je osvojio Rolan Garos i Vimbldon, ovo je najveći sportski uspeh u mojoj karijeri", dodao je Đoković kome su ovo bile pete Olimpijske igre.


Naveo je i da je ova godina je bila čudna za njega jer nije osvojio nijednu titulu do sad u sezoni. 


"Ali, grend slemovi i Olimpijske igre su najbitniji ciljevi za sezonu, pogotovo Igre znajući da mi je ovo poslednja šansa da osvojim zlato. Učinio sam sve što sam mogao da se pripremim, da podignem formu u pravom trenutku, da bude na vrhuncu ovde", istakao je najstariji osvajač zlatne olimpijske medalje u istoriji. 


Podsetio je da mu se na Rolan Garosu dogodila povreda koja ga je "izbacila iz planova" i da možda nije očekivao da igra finale Vimbldona.

"Alkaraz me je pobedio, bio je bolji, ali sam rekao kad sam dolazio ovde da se osećam kao dosta bolji igrač. Vimbldon mi je dao samopouzdanje u kretanju, u mojoj igri. A, motivacija mi nije bila potrebna, nema veće nego kad predstavljate svoju zemlju. Nisam set ispustio ceo turnir. Znao sam da je ovo moja šansa, ako se ikada desi, da će to biti sad", rekao je Novak Đoković.


On je objasnio da je osetio veliko olakšanje kada se plasirao u finale, ali da je želeo zlato, iako je znao da je pobediti Alkaraza "kao popeti se na najvišu planinu".
 

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JE L VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LJI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

JE L' VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LjI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

Novak Đoković je postao olimpijski šampion. Čovek koji je "sve živo" uradio u tenisu, ostvario je i jedini cilj koji mu je dosad izmicao - Nole je osvojio olimpijsko zlato, i to posle nestvarnog finala na Centralnom terenu Rolan Garosa, na kome je pobedio Karlosa Alkaraza. Konačan rezultat 7:6(3), 7:6(2) pamtiće se kao kruna nestvarne karijere. Ali, i sama borba za zlatnu medalju bila je nestvarna.

04. 08. 2024. u 17:01 >> 17:02

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo s kime košarkaši Srbije igraju u polufinalu Olimpijskih igara ako pobede Australiju!