STRAŠNO FINALE NA 100 METARA: Novi olimpijski šampion za pet hiljaditih delova sekunde pobedio u borbi za zlato "novog Juseina Bolta"!

Дарко Николић
Darko Nikolić

04. 08. 2024. u 22:03

Veoma uzbudljivo bilo je olimpijsko finale sprintera na 100 metara. Trka koja i inače izaziva ogromnu pažnju - ovoga puta uopšte nije razočarala.

СТРАШНО ФИНАЛЕ НА 100 МЕТАРА: Нови олимпијски шампион за пет хиљадитих делова секунде победио у борби за злато новог Јусеина Болта!

FOTO: Tanjug/AP

Dan nakon što se u ženskoj konkurenciji desila senzacija, a olimpijsko zlato na 100 metara je osvojila devojka iz zemlje sa 180.000 stanovnika, kod atletičara je održana finalna trka koja nikog nije ostavila ravnodušnog.


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Rezultatom 9,78 sekundi pobedio je Amerikanac Noa Lajls.

Amrički atletičar / Noa Lajls, novi olimpijski šampion u trci na 100 metara / FOTO: Tanjug/AP

Zapravo, njegov rezultat je bio 9,784, a te hiljaditinke bile su ključne.

Jer, 9,78 je bio rezultat i "novog Juseina Bolta", momka s Jamajke, Kišejna Tompsona, koji je posle foto-finiša završio na drugom mestu jer mu je zvanični rezultat bio 9,789. Odnosno, za pet hiljaditih delova sekunde je "zakasnio".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Lajls je prošle godine bio trostruki prvak sveta u Budimpešti i ovime je opravdao ulogu favorita, ali je Tompson osvojio srca mnogih ljubitelja "kraljice sportova".

Kišejn Tompson pred olimpijsko finale na 100 metara / FOTO: Tanjug/AP


Naime, taj 23-godišnjak je, prosto, "trčao za svoju dušu" sve dok 2023. nije počeo da se pojavljuje na profesionalnim mitinzima i odmah je privukao pažnju. Kako i ne bi, kada je počeo da pobeđuje slavne sunarodnike sa Jamajke, a pre mesec i po dana je u svojoj prvoj ovogodišnjoj trci, na državnim kvalifikacijama, istrčao 100 metara za 9,77, što je deveti najbolji rezutlat svih vremena.


Sada je bio stotinku sporiji.


I pet hiljaditinki sporiji od novog olimpijskog prvaka, Lajlsa.


Ali, nema sumnje... njihovi dvoboji - tek počinju. Treći je bio Amerikanac Fred Kerli sa 9,81, a svi finalisti su ostvarili bolji rezultat od 9,90 osim Oblika Sevila, s majake, koji je bio osmi sa 9,91. 

Olimpijske igre Pariz 2024 - Finale trke sprintera na 100 metara - rezultati:


1. Noa Lajls (SAD) 9,784 sekunde (lični rekord)
2. Kišejn Tompson (Jamajka) 9,789
3. Fred Kerli (SAD) 9,81
4. Akani Simbine (Južna Afrika) 9,92 (nacionalni rekord)
5. Lamont Marsel Džejkobs (Italija) 9,85
6. Letsil Tebogo (Bocvana) 9,86 (nacionalni rekord)
7. Kenet Bednarek (SAD) 9,88
8. Oblik Sevil (Jamajka) 9,91

---

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JE L VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LJI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

JE L' VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LjI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

Novak Đoković je postao olimpijski šampion. Čovek koji je "sve živo" uradio u tenisu, ostvario je i jedini cilj koji mu je dosad izmicao - Nole je osvojio olimpijsko zlato, i to posle nestvarnog finala na Centralnom terenu Rolan Garosa, na kome je pobedio Karlosa Alkaraza. Konačan rezultat 7:6(3), 7:6(2) pamtiće se kao kruna nestvarne karijere. Ali, i sama borba za zlatnu medalju bila je nestvarna.

04. 08. 2024. u 17:01 >> 17:02

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)