NOLE, HVALA TI! Evo gde se Srbija nalazi na listi osvajača medalja na Olimpijskim igrama

Novosti online

05. 08. 2024. u 08:30

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostvario je izuzetan uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu osvojivši zlatnu medalju, čime je dodatno popravio plasman Srbije na rang-listi osvajača odličja na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

НОЛЕ, ХВАЛА ТИ! Ево где се Србија налази на листи освајача медаља на Олимпијским играма

FOTO: Tanjug/AP

Ovo je druga zlatna medalja za našu zemlju na OI 2024, a Novak je svojom pobedom postavio nove standarde u srpskom sportu.

Sa dve osvojene zlatne medalje Srbija se uoči desetog takmičarskog dana nalazi na deobi 21. pozicije na listi osvajača olimpijskih odličja i navedenu poziciju deli sa Azerbejdžanom i Filipinima.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Posebno se mora napomenuti da je Srbija u ovom momentu bolje plasirana od sportskih velesila kao što su Brazil i Španija koje su stigle samo do jednog najsjajnijeg odličja i u ovom momentu zauzimaju pozicije 24. i 26.

Tokom dosadašnjeg takmičenja čak devet zemalja je imalo priliku da se njihova himna dva puta intonira na pobedničkom postolju. Pored naše zemlje i već pomenutih Azerbejdžana i Filipina, to je pošlo za rukom sportistima iz Novog Zelanda, Švedske, Ukrajine, Hrvatske, Belgije i Hongkonga.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Foto: Printskrin

 

Kada je reč o najuspešnijim državama, Sjedinjene Američke Države i Kina su osvojile po 19 zlatnih medalja, a slede ih Francuska i Australija sa po 12, dok dvocifreni broj najsjajnijih odličja imaju i Velika Britanija i Južna Koreja.

Ukoliko bismo posmatrali ukupan broj odličja, Sjedinjene Američke Države su daleko najuspešnije sa 71 medaljom, a slede Kina (45), Francuska (44), Velika Britanija (37), Australija (31), Južna Koreja (24), Japan (24), Italija (22),...

Da podsetimo, pre Novaka Đokovića zlatnu medalju Srbiji doneli su strelci Zorana Arunović i Damir Mikec.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)