UŽASNE VESTI ZA SRBIJU! Glavni favorit za zlatnu medalju odustao od Olimpijskih igara

Novosti online

05. 08. 2024. u 08:44

Rvački tim Srbije ostao je bez jednog od najvećih aduta na Olimpijskim igrama, jer je Stevan Mićić (do 57 kg), svetski prvak u slobodnom stilu, povredio koleno i u poslednjem trenutku morao da odustane.

УЖАСНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ! Главни фаворит за златну медаљу одустао од Олимпијских игара

Foto: Profimedia

Naime, njemu su na treningu stradali ligamenti, a do juče nije bilo napretka u oporavku.

– Stradao mu je zadnji ligament i povreda je teže prirode, nema stabilnost pokreta, koordinaciju, koleno šeta i operativni zahvat je neophodan. Bio je na više pregleda, nadali smo se da će doći do poboljšanja i poslednje dve nedelje trenirao je sa bandažerima i steznicima na kolenu. Nažalost, nije došlo do pozitivnog pomaka – objasnio je Dejan Jovičić, trener Mićića. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

-

FOTO: Tanjug

 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ko je Stevan Mićić?

Stevan Mićić je rođen u Sjedinjenim Američkim Državama, ali se već godinama bori pod zastavom Srbije. Ne samo zbog toga što je to zemlja u kojoj su "njegovi koreni", već jer je oseća kao svoju.

Stevan je drugo koleno Mićića rođenih u Sjedinjenim Američkim Državama u koje je posle Drugog svetskog rata došao njegov deda. Iz mesta Amajlije u Republici Srpskoj stigao je do Čikaga posle ratnog zarobljeništva i mnogih nedaća, pa ne čudi što sin i unuk nose njegovo borbom proslavljeno ime Stevan - u ovom slučaju rvačkom.

- Moj otac je zapravo rođen u Sjedinjenim Državama, ali moji deda i baba su imigranti iz Republike Srpske. A moj deda je zapravo bio ratni zarobljenik u Drugom svetskom ratu u Nemačkoj. I tako, kada je došao u SAD, on je pisao za srpske, srpsko-američke novine pod nazivom Srbobran. Te novine i dalje postoje. I tražio je sponzora da dođe i da radi. I tako je došao, kao i njegov brat.

Put je naveo Mićiće nazad u Srbiju, ali samo nakratko.

- I posle nekoliko godina rada u SAD, deda je otišao nazad u Srbiju. Upoznao je moju babu i venčali su se i vratili u SAD. I moja porodica, porodica mog oca je tamo rođena. Tako su došli. Tako da je moj tata zapravo, kao i njegov brat i sestre, učio engleski u školi. Dakle, srpski im je bio prvi jezik. I znate, preselili su se u oblast u Indijani blizu Čikaga. Tamo živi mnogo Srba i dobra je zajednica. To je priča moje porodice.

Foto: EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

 

Srbija ga je htela kad Amerikanci nisu verovali u njega, sad imamo Stevana Mićića – svetskog šampiona: Nadam se olimpijskoj medalji za našu zemlju

Životni, a i sportski trener Mićiću je otac. Sem toga, postali su i biznis partneri zajedničkim otvaranjem kluba Galaksi u Čikagu.

- Veoma smo bliski. On mi je kao najbolji, nešto poput životnog trenera, da tako kažem, jer me trenira od malena. On me najbolje poznaje. On razume rvanje na najvišem nivou i uvek mi daje... Možemo da izvršimo prilagođavanja, promene i da se osećam najbolje. A kada odemo sa treninga, nemamo više pitanja jer smo uradili sve što je trebalo. Tako da sam veoma siguran sa njim. Dajem sve od sebe kada radimo zajedno. I tako mi je pomogao da osvojim zlatnu medalju prošle godine i pomoći će mi da pobedim, ako Bog da, ove godine u Parizu.

I pored tolikog zlata koje je doneo, Stevan ne misli da je omiljeno dete kod kuće - prednost daje sestrama Tatjani i Ivani.

- Možda izgleda kao da privlačim pažnju, ali sam možda najmanje omiljen. Moje sestre, mislim da ih voli čak više od mene. One su mu miljenice, sigurno.

Foto: RSS

 

U domu Mićića uglavnom se govori engleski - srpski tek u određenim prilikama.

- Jedino što je zaista drugačije je to što moram da učim da govorim srpski. U Sjedinjenim Državama je malo teže koristiti srpski sve vreme. I moja majka je Amerikanka, zbog čega nisam učio jezik kad sam bio beba. Ali slušali smo ga od babe i dede, rođaka, stričeva, svih... Ali čak i oni koriste engleski uglavnom. Mnogi Srbi to rade. Ali za mene je važno da ostanem dosledan svojoj kulturi, to je najvažnije.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

(Sportski žurnal)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JE L VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LJI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

JE L' VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LjI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

Novak Đoković je postao olimpijski šampion. Čovek koji je "sve živo" uradio u tenisu, ostvario je i jedini cilj koji mu je dosad izmicao - Nole je osvojio olimpijsko zlato, i to posle nestvarnog finala na Centralnom terenu Rolan Garosa, na kome je pobedio Karlosa Alkaraza. Konačan rezultat 7:6(3), 7:6(2) pamtiće se kao kruna nestvarne karijere. Ali, i sama borba za zlatnu medalju bila je nestvarna.

04. 08. 2024. u 17:01 >> 17:02

Komentari (0)

OD OVOGA SE STREPELO: Novak Đoković objasnio da li je završio karijeru osvajanjem olimpijskog zlata