ĐOKOVIĆ - ČOVEK IZVAN VREMENA: Ne postoji italijanski medij koji nije ovekovečio zlato Novaka Đokovića

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

05. 08. 2024. u 11:48

Đokovićevo remek-delo u koje je ugradio svu svoju dušu da bi uspeo, "nedostajala mi je poslednja kockica u slagalici", najlepša teniska partija ove godine uprkos razlici u godinama sa rivalom, ona koja ostaje za istoriju jedne beskrajno velike karijere Novaka Đokovića koji je već toliko toga osvojio, 428 sedmica broj jedan na ATP listi, tek tolkiko da se citira iz ogomnog broja pobeda.

ЂОКОВИЋ - ЧОВЕК ИЗВАН ВРЕМЕНА: Не постоји италијански медиј који није овековечио злато Новака Ђоковића

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Prve, druge, potom brojne sledeće stranice dnevnih listova, tekstovi ocena, procena, hvalospeva, nikada tako italijanski mediji nisu bili saglasni, bez ijednog "ali", jer ga nije moglo ni biti, ne može se novinarski sabrati tolika količina niti Noletove niti medijske energije u današnjim listovima, agencijama, tv dnevnicima...

Čovek, teniser koji nije izgubio sastanak sa istorijom, kao neki demon perfekcije, volje da bude broj jedan. Neverovatni Nole "oslobodio se senke Federera i Nadala", teniser koji je pobedio sve, 37 godina, čovek druge generacije jer su iza njega Alkaraz i Muzeti.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Đokoviću ti si legenda, čovek neverovatnog sentimenta kojeg smo ikada videli, njegova peta Olimpijada i pobedio, njegov poslednji valcer, ispod olimpijskih krugova, ili ko će ga znati, prvi put u njegovoj karijeri publika tako naklonjena čoveku koji je operisao koleno pre samo dva meseca.

Pravi urlik radosti, emocija, čovek teniser koji je pobedio svojom gvozdenom rukom u Parizu, dugom dva sata i 52 minuta, nije ostavio nijedan set protivniku jer je "predstavljao svoju Zemlju, nije igao samo za sebe". Ponovo je otkrio glad svojih najboljih dana, sjaj koji kao da je posato himera i maksimalna koncentracija. Možda je to i bila poslednja životna prilika da se stavi najpoželjniji metal oko vrata i uspeo je, zbrisavši sve nedoumice prethodnih dana i meseci razočaranja.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Da li treba voditi debatu o tome koji je najupspešniji teniser u istoriji, Đokoviiću je već pripadao taj tatus kojeg je samo overio u Parizu na Olimpijskim igrama, "prevazilazeći svaku moralnu procenu ili subjektivnu simpatiju, jer niko nikada nije upseo da sastavi spisak dostignuća poput Đokovića".

Sva njegova humanost izlazi napolje, suze radosnice, peškirom sakriva lice i oči koje plaču od sreće, potom izlaze najskrivenije emocije koje eksplodiraju sa ćerkicom u naručju. Bio je gotovo tri sata koncentrisan, više nego ikada, imao samokontrolu, preciznost, snagu, ravnotežu, odredio svoj cilj, ekspert u kulminaciji igre. Nije samo pitanje udaraca,  dominirala je i intuicija, raznovrsnost u donošenju odluka i stiže zlato na Igrama u Parizu.

Prelepih trenutaka bilo je veoma mnogo, ali možda najlepši trenuci te beskrajne Noletove igre jesu njegove kratke lopte najlepši "drito" koji je Nole ikada odigrao i njegov servis, "dao sam srce i dušu za ovo zlato" odgovara Nole pre nego što se penje na podujum pobednika. Olimpijsko zlato ne pripada samo Đokoviću već i celoj Srbiji.

BONUS VIDEO: VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JE L VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LJI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

JE L' VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LjI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

Novak Đoković je postao olimpijski šampion. Čovek koji je "sve živo" uradio u tenisu, ostvario je i jedini cilj koji mu je dosad izmicao - Nole je osvojio olimpijsko zlato, i to posle nestvarnog finala na Centralnom terenu Rolan Garosa, na kome je pobedio Karlosa Alkaraza. Konačan rezultat 7:6(3), 7:6(2) pamtiće se kao kruna nestvarne karijere. Ali, i sama borba za zlatnu medalju bila je nestvarna.

04. 08. 2024. u 17:01 >> 17:02

Komentari (0)

OD OVOGA SE STREPELO: Novak Đoković objasnio da li je završio karijeru osvajanjem olimpijskog zlata