SRBIJA IZGUBILA U VELIKOM DERBIJU: Mađari bolji od "delfina", poznato sa koje pozicije naša reprezentacija ide u četvrtfinale

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

05. 08. 2024. u 13:10

VATERPOLISTI Srbije doživeli su novi poraz na Olimpijskim igrama. Oni su u velikom derbiju izgubili od Mađarske sa 17:13 (2:4, 7:3, 6:2, 2:4).

СРБИЈА ИЗГУБИЛА У ВЕЛИКОМ ДЕРБИЈУ: Мађари бољи од делфина, познато са које позиције наша репрезентација иде у четвртфинале

FOTO: Tanjug/AP

Veoma dobro su "delfini" otvorili utakmicu i posle osam minuta imali su prednost. Ipak, usledio je pad u drugoj četvrtini koja je okončana neverovatno primljenim golom naše selekcije.

Naime, golman Vladimir Mišović je napustio gol kako bi izveo faul, to je loše uradio što su Mađari kaznili i postigli pogodak sa svoje polovine. Možda je baš taj detalj bio presudan za ishod ovog susreta.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Izabranici Igora Stevanović su pali u trećem periodu, rival je to iskoristio i u poslednju četvrtinu ušao sa velikih šest golova prednosti - 15:9.

U četvrtom kvartalu su pokušali naši vaterpolisti da što više smanje vođstvo Mađara. U tome su na kraju uspeli, ali ništa više od toga.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Najefikasniji kod Srbije bio je Dušan Mandić koji je postigao četiri gola, ukupno je stigao do 20 pogodaka na turniru što ga čini najboljim strelcem. Miloš Ćuk je tri puta zatresao mrežu rivala.

"Delfini" su kao četvrti završili grupnu fazu i u četvrtfinalu će igrati sa prvoplasiranim iz grupe A.

Četvrta četvrtina: Mađarska - Srbija 16:12

16:12 - Kraj utakmice!

16:12 - Razornu levicu ima Dušan Mandić. Podigao se iz vode i došao do novog pogotka u ovom velikom vaterpolom derbiju.

FOTO: Tanjug/AP

15:10 - Prvi gol u poslednjem kvartalu postiže kapiten Nikola Jakšić.

Treća četvrtina: Mađarska - Srbija 15:9

14:9 - Dobra akcija naše reprezentacija sa igračem više i pogodak je postigao Nemanja Vico.

14:8 - Još jedna kontra Mađarske i novi lak pogodak postiže rival "delfina". Ovoga puta je precizan bio Vince Vigvari.

12:8 - Konačno Srbija postiže pogodak u drugom poluvremenu. Dušan Mandić je došao do četvrtog gola na utakmici.

11:7 - Idu Mađari na +4. Iskoristili su prednost od dva igrača više, a gol je postigao kapiten Silad Janšik.

Druga četvrtina: Mađarska - Srbija 9:7

9:7 - Neverovatno kakav je gol primila Srbija. Mišović je na čestiri sekunde pre kraja želeo da izvede faul sa svoje polovine i gol je ostao prazan. Loše je to uradio, što je protivnik kaznio i pogodio za plus dva posle 16 minuta igre.

8:7 - Odlična utakmica, pravi derbi. Mađari su se izborili za igrača više, a novi gol postigao je Zalanki.

7:7 - Prvo prečka, pa onda gol. Treći put je mrežu rivala zatresao Dušan Mandić.

6:6 - Sjajna akcija Srbije. Golman Mišović je uposlio Ranđelovića, ovaj Strahinju Rašovića koji je dao gol za poravnanje rezultata.

FOTO: Tanjug/AP

6:5 - Evo konačno gola za "delfine" u drugom periodu. Sa peterca je precizan bio Dušan Mandić. On na turniru sa pet metara šutira 5/5.

6:4 - Niz rivala se nastavio. Odlična kontra i novi gol koji je postigao Kristijan Manherc.

5:4 - Preokret Mađara nakon serije 3:0. Sada je precizan bio Adam Nađ. Sve golove naša selekcija je primila iz daljine, bez prednosti igrača više za rivala.

4:4 - Upisao se u strelce i Gergo Zelenki. I on je tukao iz daljine i zatresao je našu mrežu. Mi još uvek nismo uspeli da šutnemo na gol rivala.

3:4 - Mađarska drugi period otvara drugim golom Gerga Feketea. Izborio se za šut iz daljine i uspeo je da savlada Filipovića.

Prva četvrtina: Mađarska - Srbija 2:4

2:4 - Prvi put "delfini" imaju dva gola prednosti. Sjajno je kružila lopta u napadu, a akciju je završio Nemanja Vico. To je ujedno bio poslednji gol u prvoj četvrtini.

2:3 - Evo i Dušana Mandića. Sada je Srbija realizovala igrača više. Vaterpolista Ferencvaroša je postigao 16 gol na ovom turniru.

FOTO: Tanjug/AP

2:2 - Ipak, vođstvo nije dugo trajalo. Mađari su iskoristili igrača više i preko Martona Vamoša stigli su do drugog pogotka.

1:2 - PREOKRET SRBIJE! Još jednom Ćuk. Raspoložen je šuterski naš vaterpolista koji je doneo prvu prednost "delfinima" na ovom susretu.

1:1 - Kakav gol Miloša Ćuka. Šutirao je bek Srbije iz daljine i bio je precizan. Naša reprezentacija je na taj način stigla do izjednačenja.

1:0 - Mađarska je povela. Kontranapad su izveli rivali "delfina", a siguran je bio Gergo Fekete kome nije bilo teško da iz nesporedne blizine savlada Radoslava Filipovića.

0:0 - Preko dva minuta nema gola. Golmani za sada briljiraju na obe strane. Po tri šuta imale su obe selekcije i mreže se još uvek nisu tresle.

Uoči meča:

Obe reprezentacije obezbedili su plasman u četvrtfinale, ali posle ovog susreta biće poznato ko će sa koje pozicije među osam najboljih. Trenutno obe selekcije imaju po šest bodova.

Srbija i Mađarska su ove godine odigrale dve utakmice. Prvo su Mađari trijumfovali (15:14) nakon boljeg izvođenja peteraca u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, potom su se "delfini" revanširali (11:10) u meču od 5. do 8. mesta na Svetskom prvenstvu.

Podsetimo, pored ove dve reprezentacija plasman u četvrtfinale iz grupe B obezbedili su Španija i Australija.

BONUS VIDEO: VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JE L VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LJI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

JE L' VAM SAD JASNO? NAJ-BO-LjI JE SVIH VRE-ME-NA! Novak Đoković osvojio olimpijsko zlato posle neverovatnog finala sa Alkarazom!

Novak Đoković je postao olimpijski šampion. Čovek koji je "sve živo" uradio u tenisu, ostvario je i jedini cilj koji mu je dosad izmicao - Nole je osvojio olimpijsko zlato, i to posle nestvarnog finala na Centralnom terenu Rolan Garosa, na kome je pobedio Karlosa Alkaraza. Konačan rezultat 7:6(3), 7:6(2) pamtiće se kao kruna nestvarne karijere. Ali, i sama borba za zlatnu medalju bila je nestvarna.

04. 08. 2024. u 17:01 >> 17:02

Komentari (0)

OD OVOGA SE STREPELO: Novak Đoković objasnio da li je završio karijeru osvajanjem olimpijskog zlata