A KADA SU MU REKLI... Ovako je Novak Đoković reagovao kada je čuo da mu je Rafael Nadal čestitao na olimpijskom zlatu

Novosti online

05. 08. 2024. u 16:12

Novak Đoković je poslao olimpijski šampion, a mnoge je zanimalo kako će se njegovi najvaći takmaci tokom karijere, Rafael Nadal i Rodžer Federer, ponašati odmah posle te borbe za zlato. Ništa manje interesantna nije bila i Noletova reakcija.

А КАДА СУ МУ РЕКЛИ... Овако је Новак Ђоковић реаговао када је чуо да му је Рафаел Надал честитао на олимпијском злату

FOTO: Novosti

Podsetimo, Novak Đoković je u nestvarnom finalu Olimpijskih igara "Pariz 2024" pobedio Karlosa Alkaraza, posle čega se očekivalo da se slavni Španac i Švajcarac oglase na društvenim mrežama.

To je, bar dosad, bilo uobičajeno kada se desi nešto značajno u svetu "belog sporta".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Federer je, podsetimo, čestitao Janiku Sineru na osvajanju Australijan opena 2024.

Rafa je čestitao Alkarazu kada je pokorio Rolan Garos, pre manje od dva meseca.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ali, sada, kada je Novak Đoković došao do olimpijskog zlata - isprva se desio tajac.

Nijedan ni drugi se najpre nisu oglašavali na društvenim mrežama, pa se učinilo da će prvi put da se desi nešto veliko u tenisu, a da oni ni reč ne kažu javno.

Ali, Novak Đoković je dočekao pohvalu. Istina, jednu.

 

Prvo Rafino oglašavanje - i to Alkarazu

Dva sata posle finala, oglasio se Nadal, i to najpre rečima upućenim svom sunarodniku:

- Karlos, iako znam da je danas težak dan, ceni medalju koja je veoma važna za celu zemlju; Vremenom ćeš videti da je i za tebe. Hvala za ovu neverovatnu nedelju i za medalju koju si doneo španskom sportu - poručio je Rafa.

Rafina poruka Alkarazu posle poraza od Đokoviću u finalu Olimpijskhi igara "Pariz 2024" / Instagram / Rafael Nadal

A onda je uputio čestitku i Noletu.

Nadal čestitao tako što je podsetio Đokovića - da je uradio isto što i Rafa!

- Novače, čestitke na kompletiranju "zlatnog slema" i što si uspeo da ostvariš ono što si želeo. Svaka čast - napisao je Rafa na Insatramu uz foto-podsetnik da je i on osvojio sve grend slemove i olimpijsko zlato, a da su to uradili još i Serena Vilijams, Andre Agasi i Štefi Graf.

Instagram / Rafael Nadal

A kada su Novaku Đokoviću rekli za Nadalovu čestitku...

Na konferenciji za štampu posle finala, jedno od pitanja glasilo je:

"Nadal je rekao da je u ovom sportu najteže osvojiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Da li se slažeš sa njim i da li si video da ti je čestitao javno?"

Najbolji teniser svih vremena je odgovorio ovako:

- Ne, nisam video tu poruku, jer sam poslednjih sat vremena sa vama, novinarima, i vašim kolegama (smeh). Nisam ni pogledao telefon. Ali, zahvaljujem mu se što mi je čestitao. Mnogo mi to znači, jer dolazi od velikog šampiona, legende našeg sporta. A i mog najvećeg rivala, naravno - započeo je Nole.

Potom se osvrnuo i na Rafinu konstataciju o teškoći osvajanja olimpijskog zlata:

- Kada uzmete u obzir moje tenisko "putovanje", moju putanju koju sam vam nedavno opisao... ja bih se, verovatno, složio (sa tom tvrdnjom). Bar što se mene tiče, ovo jeste bila najveća prepreka koju je trebalo savladati i osvojiti zlato. Ne znam... Teško je reći da je sam olimpijski turnir jači od grend slem nadmetanja. Mislim, dešavaju se Olimpijske igre na kojima ne igraju svi (favoriti za najviši plasman). Evo, i ove godine se povukao Siner, i tome slično. Ali, činjenica da se ovaj turnir održava na svake četiri godine, da je tako retko, a onda i onaj veliki pritisak jer predstavljate svoju zemlju, očekivanja koje svi ti ljudi imaju od tebe, bez obzira na sve ono što si dotad ostvario u individualnoj karijeri... olimpijada je, prosto, drugačija. Morate da donesete medalju. Da, zato je superteško ovo osvojiti - zaključio je Novak Đoković.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji