"ČEKAJTE, SRBI MOGU, A NAMA JE ZABRANJENO?!" Rusija u šoku zbog onog što se desilo u Parizu nakon što je Novak Đoković osvojio zlato

Novosti online

05. 08. 2024. u 19:46

Novak Đoković je postao olimpijski šampion, a nedugo zatim se na istom tom mestu - desio skandal.

ЧЕКАЈТЕ, СРБИ МОГУ, А НАМА ЈЕ ЗАБРАЊЕНО?! Русија у шоку због оног што се десило у Паризу након што је Новак Ђоковић освојио злато

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković je u nestvarnom finalu Olimpijskih igara "Pariz 2024" pobedio Karlosa Alkaraza, posle čega se desilo nešto što je teško objašnjivo.

Naime, nakon što je Nole napustio Centralni teren, pa počeo da daje intervjue, a onda i da prisustvuje velikoj, svojoj završnoj konferenciji za štampu na ovim Olimpijskim igrama, na igralište stadiona "Filip Šatrije" su izašle dame.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--


U finalu igre ženskih parova nadmetale su se, sa jedne strane mreže, Sara Erani i Jasmin Paolini, a sa druge Diana Šnajder i "rusko čudo od deteta", 17-godišnja Mira Andrejeva.

Italijanski dubl Paolini .- Erani i ruski teniski par Šnajder - Mira Andrejeva / FOTO: Tanjug/AP

Iako su Ruskinje dobile prvi set, na kraju su morale da se zadovolje drugim mestom na ovoj olimpijadi, jer su Italijanke do zlata došle posle preokreta - 2:6, 6:1, 10:7.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

I, kako to već protokol predviđa, kao što su pomenute teniserke "nasledile" Noleta na terenu koji je poznat po tome što se na njemu igraju najvažniji mečevi Rolan Garosa, tako su ga "odmenile" i u sali za konferencije za medije.


Ali, tu je nastao jedan skandal.

Ruske, itailjanske i španske teniserke posle osvajanja medalja u ženskom dublu na Olimpijskim igrama u Parizu / FOTO: Tanjug/AP

Naime, kako javlja ruska novinska agencija "RIA Novosti", prisutni ruski novinari nisu smeli da fotografišu svoje sunarodnice dok drže srebrne medalje?!

- Novinari iz Rusije, koji su dobili akreditacije za pariske Igre, dobili su zabranu da fotografšu teniserke Miru Andrejevu i Dianu Šnajder sa njihovim olimpijskim srebrnim odličjima nakon finala dublova, javio je portal Sport24.

Prema njegovom pisanju, predstavnici organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Parizu su sprečili profesionalnog fotografa da fotografiše Andrejevu i Šnajderovu sa medaljama na konferenciji, dok je  srpskim novinarima pre toga bilo dozvoljeno da u pres centu naprave zajedničku fotografiju sa Novakom Đokovićem posle njegove pobede u finalu pojedinačne konkurencije - objavila je agencija RIA Novosti.

Pomenuti profesionalni fotograf je, zapravo, jedini ruski foto-reporter kome je data akreditacija - jer su mnoge njegove kolege i novinari ostali bez mogućnosti da izveštavaju, čak su bili proglašeni i hakerima i špijunima, o čemu su vas "Novosti" nedavno izvestile.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)