NOVAK, TOTALNI ŠAMPION! - Francuski mediji oduševljeno veličaju Đokovićevo olimpijsko zlato

Pune tri stranice, s najavom na naslovnici, posvetio je francuski sportski list "L'Ekip" istorijskom trijumfu Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Parizu.

НОВАК, ТОТАЛНИ ШАМПИОН! - Француски медији одушевљено величају Ђоковићево олимпијско злато

Foto: Goran Čvorović

"Ispunjen emocijama" i "Krajnje i intinmno ostvarenje", naslovi su koji u ovom čitanom dnevniku opisuju Novakovo sticanje zlatnog odličja. "Sve je osvojio" – nadnaslov je teksta koji, propraćen s više fotografija, slikovito dočarava radost srpskog tenisera i njegovih najbližih, ali i čitave srpske nacije.

- Postajući olimpijski šampion protiv Karlosa Alkaraza, Novak Đoković je osvojio poslednju titulu koja mu je nedostajala u njegovoj ogromnoj riznici. Ova pobeda je potresla Srbina. Ostvaranje, koje ga je uvelo u jake emocije – napisao je "L'Ekip".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Koliko je veliki Novakov uspeh, pokazuju sledeće reči:

- Sa 37 godina, ušao je u svet u kome je potpuno sam, u svet totalnog šampiona, osvajača svih titula koje postoje u tenisu, kao vlasnik neizbrojivih rekorda u ovom sportu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

  "L'Ekip" ističe i Novakov veliki patriotizam.

- Obući dres Srbije oduvek je bilo nešto posebno za onoga koji je često igrao sam i neshvaćen protiv zapadnog sveta koji njegovi sunarodnici smatraju više blagonaklonim prema rivalima Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu. Dete Balkana, koji je doživeo bombardovanje NATO 1999. u Beogradu dok je bio adolescent i šampionski učenik, postao je heroj kod kuće gde su mu odštampali i poštansku marku – ističe se između ostalog u tekstu.

Podseća se na to šta je sve doživeo u Australiji 2022. godine, kada su mu navijači priredili doček i podršku. Navodi se i da je na konferenciji za štampu posle osvajanja olimpijskog zlata došao ogrnut srpskom zastavom.

- Svojoj naciji, koja ga je uvek podržavala, Đoković je oduvek želeo da donese olimpijsko zlato – piše list i ističe koliko se mučio i dugo čekao da do toga dođe, dodajući da je zbog svega toga njegov olimpijski trijumf poseban u odnosu na druge titule.

Navodi se i njegova nedavna nesrećna povreda na Rolan Garosu, brz oporavak i finale na Vimbldonu koje je brzo postalo "detalj", s glavnim ciljem povratka u Pariz. A tu, ističe se, nije izgubio ni set! Naglašava se i njegova hladnokrvnost tokom dva taj-breka.

Posle svega, podseća "L'Ekip", Đoković je izrazio nameru da igra na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028, kada će imati 41 godinu.

- Za šampiona takvog kalibra, izgleda da ne postoje granice – zaključuje "L'Ekip".

RIZNICA

Francuski "Parizjen" objavio je preko gotovo čitave stranice sliku radovanja Novaka Đokovića sa svojim najbližima, uz potpis da im je pao u zagrljaj posle osvajanja poslednje titule koja mu je nedostajala u bogatoj riznici trofeja.

TO NE POSTOJI!

- Niko to ne radi, u bilo kom sportu! To, jednostavno, ne postoji – otelo se, u jednom trenutku, oduševljenim reporterima na francuskoj televiziji dok su hvalili nivo Novakov tenisa, kada je poveo sa 3:2 u odlučujućem taj-breku.

Foto: Goran Čvorović

Ekip

Foto: Goran Čvorović

Parizjen

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A KADA SU MU REKLI... Ovako je Novak Đoković reagovao kada je čuo da mu je Rafael Nadal čestitao na olimpijskom zlatu